Column wethouder Lansink: Geluk

Dit item is verlopen op 18-01-2019.

Op de website van Enters Nieuws heeft de VVD Enter Wierden u de afgelopen dagen fijne feestdagen en een gelukkig 2018 toegewenst.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de burgerzaal van het gemeentehuis hebben wij velen van u een hand mogen geven en de beste wensen met elkaar gedeeld. De één vindt dit een overbodig ritueel terwijl de ander, vaak door ervaringen in het leven, u graag een voorspoedig nieuw jaar en veel geluk wenst! Voorspoed in het nieuwe jaar is een wens voor de toekomst, terwijl er met geluk iets anders aan de hand is. Waarom is dat zo?

Tegeltjeswijsheid

De Twentse Spreukenkalender 2017 was afgelopen jaar opgesierd met een fraaie pentekening over het centrum van Wierden. Elke dag wordt u kort verrast met een uitspraak, wijsheid of waarschuwing. Eén van de fraaiste spreuken was de allerlaatste van het jaar, op zondag 31 december: Iej wett zeldn wat geluk is, vaak wa wat geluk was... Herman Pleij, heeft in een essay een boekje open gedaan over "geluk". “Geluk is een moment en kan je niet veinzen, de hele geluksindustrie is dus overbodig." Kortom geluk kunt u niet maken en het bijzondere eraan is dat u vaak pas achteraf beseft dat u het hebt gehad.

Koesteren

In deze wereld van onzekerheden zoeken we dus houvast. We mogen niet alleen dromen van een betere toekomst en nieuwe uitdagingen. Maar we kunnen ook terugkijken en dankbaar zijn voor wat het leven ons heeft gebracht. Het terugkijken kan over vrolijke en zelfs positieve zaken gaan. Of het kan zijn dat wanneer u in uw eigen achteruitkijkspiegel kijkt er een donkere wolk hangt of juist verdwijnt. Dit alles brengt mij bij het woord wat dankbaarheid het best vertolkt: koesteren! Koester alles wat u (nog) wel hebt, koester u gezondheid, koester u vrienden en uw dag! En voor de enkeling die het nu al ziet: koester uw geluk...

Reacties (0)