Column wethouder Lansink: Ik daag u uit: bezoek de politieke markt!

Dit item is verlopen op 27-01-2019.
Foto van wethouder Lansink

Zoals u weet komen de gemeenteraadsverkiezingen er aan. U wordt te pas en te onpas geconfronteerd met uitingen van politici, journalisten en anders denkenden.

Maar wie zijn de mensen op wie u kunt stemmen? Waar houdt de gemeenteraad zich mee bezig? Burgemeester Robben heeft in zijn nieuwjaarstoespraak volop aandacht gegeven aan het belang van de vraag: waar staat de politiek eigenlijk voor? Vaart uw partij een duidelijke koers of waait het jasje van een raadslid met elke wind mee?

Wat weet u van de politiek in Wierden? Veel mensen weten niet wat zich precies afspeelt in de plaatselijke politiek. Er is een kring van ingewijden die weten waar het om gaat. Deze deskundigen, specialisten en geïnteresseerde liefhebbers van debat, cijfers en besluiten krijgen wekelijks een kijkje in de gemeentekeuken. Informatierondes, open huizen en natuurlijk raadsvergaderingen volgen elkaar in een voorspelbaar tempo op.

Het menu van de plaatselijke politiek

De koks van de plaatselijke politiek zetten ieder jaar weer een spannend menu in elkaar. Ik nodig u uit om ook eens een kijkje in deze keuken te komen nemen.

De gemeenteraad organiseert hiervoor een  politieke markt. De deur van het gemeentehuis staat open op donderdagavond 1 februari 2018. Vanaf 19.30 uur bent u dan welkom om een kijkje achter de schermen van de gemeenteraad te nemen en in gesprek komen met raadsleden van de verschillende politieke partijen. Zelfs een speeddate met raadsleden hoort tot de mogelijkheden!

Kortom ik daag u uit, kom eens een kijkje nemen in de keuken van de plaatselijke politiek, onze koks heten u van harte welkom!

Reacties (0)