Column wethouder Lansink: Wat vindt u van uw eigen straat?

Dagelijks loopt, rijdt of fietst u door uw eigen buurt. Het is uw eigen omgeving. Als gemeente werken we er hard aan om deze omgeving voor u zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Dit doen we door opruimen, onderhouden en schoonhouden van het openbaar groen en de straten in uw buurt. Onze gemeentelijke buitendienst is samen met onder andere de Soweco dagelijks in touw om voor u een aangename en verzorgde omgeving te creëren.

Bezuinigingen van toen worden kansen van nu

Zoals u wellicht weet heeft de gemeente de afgelopen jaren door de crisis behoorlijk moeten bezuinigen op het onderhoud van straten, wegen en pleinen. We zijn nu in een nieuwe fase beland en zoeken naar een moderne werkwijze om de leefomgeving op orde te houden. Het grotendeels afschaffen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen maakt dat het onderhoud veel intensiever is geworden. De gevolgen zijn op enkele plekken al goed zichtbaar. Onkruid, de naam zegt het al, groeit snel en overal. Kortom, de gemeente kan het niet meer alleen.

Samenwerken

Nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen daarbij helpen. Buurtbewoners en gemeente kunnen meer samendoen bij onderhoud van het openbaar groen in de eigen buurt. De vraag die we hierbij stellen: is dit iets voor de gemeente Wierden? Belangrijk hierbij is dat we weten wat er leeft bij onze inwoners. Ziet u kans om samen met ons nieuwe keuzes te maken?

Enquête

We willen graag horen wat u daarvan vindt. Doen we het goed, kan het beter, mist u iets, kan het anders? We horen het graag! U kunt ons hiermee helpen door het invullen van een enquête. Dat kan via de website wierden.ikpraatmee.nl  Invullen gaat snel en u helpt ons hiermee erg op weg bij het maken van nieuwe keuzes. Ik hoop op veel reacties. Ik wens u een mooie zomer en een fijne vakantietijd toe!

Reacties (4)

Door meulman, 11 07 2017 om 17:30
de sav lohmanstraat zou na de renovatie van de mollukse wijk worden hersteld moet nog geburen de tuinen zie er niet uit de paden tussen de huisenschoon maken ga zo maar door het word een mooieachter stands wijk ze beloven van alles maar ergebeurd niets helemaal niets bedankt gemeente....nu geensmoesjes verzinnen maar echt iets doen...
Door L.Overmeen/Wessels, 11 07 2017 om 17:52
Wij wonen, sinds 14-12-2016, met veel plezier in de nieuwe Smeijerskampstraat en krijgen regelmatig complimenten over onze straat. Echter is er altijd een maar te horen over het parkje dat nog gerealiseerd moet worden. Het onkruid tiert er welig en er wordt natuurlijk zo van alles gedropt. We begrijpen dat er met die droogte niet veel te planten valt maar het is nu een en al onkruid. Kan daar op korte termijn iets aan gedaan worden Met vriendelijke groeten, Leidy Overmeen/nr. 24.
Door Linda van der Hauw, 12 07 2017 om 14:33
Beste Leidy,

Het braakliggende stukje grond het nieuwe parkje aan de Smeijerskampstraat wordt net voor of net na de bouwvak aangepakt door de aannemer. De groenaannemer zal vooraf het terrein met de bosmaaier uitmaaien zodat het terrein er weer wat netter uitziet. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Linda van der Hauw
Team Communicatie
Door Linda van der Hauw, 20 07 2017 om 11:38
Beste heer/mevrouw meulman,
Mijn collega heeft u een e-mail gestuurd met verdere informatie.
Met vriendelijke groet,
Linda van der Hauw
Team communicatie

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u d o h u r a t u p e z a c a
Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 10 staan. (verplicht)