Column wethouder Nico Lansink: Groeten uit Wierden

Portretfoto van wethouder Lansink

Het is voorjaar en dat zullen we weten ook. Onze omgeving wordt langzaam aan weer groen. De eiken staan alweer vol in het eerste blad.  

Dan wordt ook direct duidelijk waarom Wierden door de toeristen zo gewaardeerd wordt. Onze op recreatie en toerisme gerichte ondernemers zijn weer volop aan de slag om van toeristisch Wierden dit jaar een groot succes te maken. Dit alles kan echter niet zonder de samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers.

Gelukkig kennen we in Wierden nog de verbinding tussen natuur, omgeving en inwoners. Hiermee wil ik zeggen dat het toerisme in Wierden nog steeds als een aanwinst wordt gevoeld. Dat is in sommige andere gemeenten wel anders, denk hierbij aan Giethoorn!

Groendienst of buitendienst?

Maar wie zorgen dan voor die groene omgeving? Wie zijn dag en nacht in de weer om wegen berijdbaar te houden (denk aan het zout strooien de winterdag) en wie doet dagelijks het onderhoud van al dat mooie groen? Dat zijn de mannen van onze buitendienst.

Samen staan zij klaar om het hele jaar door Wierden netjes en opgeruimd te houden. Ondanks pittige bezuinigingen op de buitendienst is deze ploeg harde werkers er de afgelopen jaren in geslaagd om Wierden schoon, netjes en mooi te houden.

Samenwerken

Dit doen ze natuurlijk samen met bedrijven maar zeker ook met onze mensen van de SOWECO. De samenwerking tussen beide diensten zal de komende jaren verder geïntensiveerd worden. Dit is belangrijk om ook mensen met een beperking kans op een goede werkplek te bieden. Dit vraagt van onze medewerkers wel weer een extra stap. Komende jaren zal duidelijk worden dat de buitendienst van Wierden voorop loopt met het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen.

De kaartjes die de toeristen uit Wierden gaan versturen naar vrienden en familie zullen ook in de toekomst groener zijn dan ooit. Met dank aan onze mensen van de buitendienst!

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u d u v a m u w u b e b o p e
Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 12 staan. (verplicht)