Column wethouder Roselien Slagers: Een hobby die veel voordelen oplevert

Portret wethouder Slagers

Het is een beetje een vreemde tijd voor mij en mijn collega wethouders. Alles gaat ‘gewoon’ door maar toch ook weer niet.

Tussenperiode

Op het moment dat ik dit schrijf is nog niet helder hoe een nieuw college er straks uit gaat zien, er is nog geen sprake van ‘witte rook’. Ondertussen heb je als wethouder nog gewoon je werk. Op dinsdag is er zoals altijd collegevergadering, overleg met ambtenaren, je praat met mensen met bijzondere wensen en ideeën, je vergadert met Twentse collega’s over de arbeidsmarkt, en je mag als wethouder van cultuur op een mooie woensdagavond diploma’s uitreiken aan leerlingen van Kaliber Kunstenschool die hun A, B of C muziekdiploma hebben gehaald.

De kinderen van Kaliber hebben ontzettend hun best gedaan. Sommigen hebben op deze avond een mini-concert gegeven op klarinet, dwarsfluit, trombone, marimba, piano of saxofoon. Ik heb als volkomen amuzikaal mens veel bewondering voor hen maar ook voor de muziekverenigingen en de docenten die een steentje hebben bijgedragen.

Buitenspelen

Omdat ik in de krant las dat kinderen te veel binnen spelen, heb ik alle muzikantjes geadviseerd om met mooi weer ook eens buiten hun beste muzikale beentje voor te zetten. Het kan anderen op het idee brengen om het ook eens te proberen. Omgekeerd hoedje erbij en wie weet levert het nog een zakcentje op!

Overigens is muziek een hobby die ook nog eens veel voordelen oplevert voor kinderen. Het is niet alleen leuk, maar het heeft ook een positief effect op intelligentie en sociale vaardigheden. Dit blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Door zelf muziek te maken wordt het IQ van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd.

Kijk eens op de site van Kaliber: creativiteit voor iedereen van 0 tot 100 jaar!

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e w i p i w e p a b a v u w u
Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 12 staan. (verplicht)