Column wethouder Slagers: Blij en gezond

Afbeelding Roselien Slagers

Zaken die mij blij maken...

Afgelopen woensdag, een week na de gemeenteraadsverkiezingen, was ik uitgenodigd door Vrouwen van Nu (afdeling Wierden Enter) om een bijdrage te leveren aan hun bijeenkomst in Zalencentrum het Anker. Het thema was Blij en Gezond.

Zaken die mij blij maken

Ik kan u vertellen dat ik de afgelopen week niet zo blij was maar gelukkig wel gezond. Aan de hand van 10 foto’s die ik naar de organisatie had gestuurd moest ik een korte presentatie geven over zaken die mij blij maken. Al zoekende door mijn digitale fotoalbums stuitte ik op veel meer foto’s dan de benodigde tien die ik nodig had. Wat zit blijdschap soms in een klein hoekje. Jammer dat ik de foto’s niet aan jullie kan laten zien. Zo had ik een foto van mijn geraniums van vorig zomer die het meer dan geweldig deden, een foto van mijn “gereviseerde” ondergebit, een foto van een fietstocht met mijn zus uit Krommenie, een foto van mijn man op een kameel, een foto van mijn jongens en een foto van mijn vriendje Teun van 5 jaar.

Doelen

Maar ook word ik blij van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties die door de gemeente Wierden erkend zijn als te behalen doelen. Een van die doelen is uiteraard duurzame energie. Maar een goed beleid voor ondersteuning van mensen met een laag inkomen is ook één van die doelen. Dat bereik je niet door alleen maar geld te geven, maar ook om mensen scholing aan te bieden waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. Met als gevolg een hoger inkomen voor de langere termijn.

Gezondheid en geluk

Alle aanwezigen op deze avond gingen met elkaar in discussie over gezondheid en geluk. Het was een leerzame avond. Ik heb gemerkt dat wie ziek is geweest, vaak zijn eigen gezondheid meer waardeert en de gevolgen (die ziekte en behandeling hebben veroorzaakt) accepteert. Ook gaat die persoon daardoor als een blij en gezond mens verder en geeft minder aandacht aan wat niet zo goed gaat. Als je bijvoorbeeld maar 80 meter kan lopen, kun je daar tevredener over zijn dan iemand die een marathon aflegt en zijn tijd niet goed genoeg vindt.

Een wonderbaarlijk fenomeen.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o f o t a f a t u n e k o l i
Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 9 staan. (verplicht)