Column wethouder Slagers: Geef jezelf een kans!

Dit item is verlopen op 28-09-2018.
Foto van wethouder Slagers

Sinds vorige week hebben de meesten van ons na de vakantie de draad van het werkzame leven weer opgepakt. Het is soms wennen om weer in het ritme te komen!

Maar wat als je geen baan hebt, nog niet pensioengerechtigd bent, gezond van lijf en leden en je wilt graag werken? Wat als het aan een opleiding ontbreekt, waardoor je moeilijk een baan kan vinden? Grijp dan nu je kans!

Talent herkend

Onder de naam ‘Talent Herkend’ zijn de Gemeente Wierden, het ROC en de woningstichting een samenwerking aangegaan. Talent van mensen dat nog geen kans heeft gekregen om tot bloei te komen. Talent dat door dit plan de gelegenheid krijgt om zich verder te ontwikkelen door scholing en werkervaring.

Het scholingstraject wordt uitgevoerd door het ROC en is bestemd voor mensen zonder (V)MBO diploma. Vaak heb je dan ook geen kans op een baan. De opleiding gaat nader in op vakkennis, vaardigheden en beroepshouding. Alles wat nodig is om succesvol op een werkplek aan de slag te kunnen. De opleiding bestaat uit 6 uur per week les en minimaal 16 uur stage of vrijwilligerswerk. Na afronding van de opleiding ontvangen de deelnemers een mbo diploma niveau 1. Doorstromen naar mbo niveau 2 (en 3 en 4) is heel goed mogelijk.

Duurzaam

Er zijn zoveel vacatures op dit moment, in de bouw, in de techniek, in de zorg. Dit is een mooie manier om (weer) toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt, een opleiding te volgen, geld te verdienen en actief deel te nemen aan de maatschappij. Deze week was de eerste informatiebijeenkomst. De aanwezigen waren enthousiast en hebben bijna allemaal aangegeven verder in gesprek te willen over wat het inhoudt en wat voor hen persoonlijk mogelijk is.

Er wordt in de gemeenteraad momenteel discussie gevoerd over duurzaamheid. Duurzaamheid moet eigenlijk bij alle plannenmakerij worden meegenomen. Duurzaamheid is meer dan zonnepanelen op je dak. Deze samenwerking verdient met stip de titel DUURZAAM, het kan voor lange tijd het leven van mensen positief beïnvloeden!

Aanmelden voor ‘Talent herkend’ kan nog via de gemeente wierden a.baan@wierden.nl

Doen!

Reacties (0)