Column wethouder Slagers: It giet oan

Dit item is verlopen op 22-02-2019.

'It giet  oan'. Met deze woorden kondigde Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, in 1997 het doorgaan van de vijftiende Elfstedentocht aan.

Ook nu ploppen deze woorden hier en daar voorzichtig weer op. Het vriest! Op het moment dat ik dit schrijf (vrijdag 23-2),  weet ik nog niet welke kant het opgaat met de temperatuur. Op het moment dat deze column in de krant verschijnt, hebben de schaatsliefhebbers onder ons de noren al uit het vet gehaald en wie weet een mooie tocht gemaakt. Ik gun iedereen een sportieve schaatsweek en hoop dat iedereen ‘de butte heel heult’!

21 maart 2018

Dat  ‘it giet oan’ wordt ook bij andere toepassingen gebruikt  wanneer iets doorgaat, waarbij met een knipoog gerefereerd wordt aan de oorspronkelijke uitspraak. En ja, it giet oan: het zal u niet ontgaan zijn dat er op 21 maart een nieuwe gemeenteraad wordt gekozen.

Elke partij doet zijn uiterste best om haar programma onder de aandacht te brengen van de kiezers, posters worden geplakt, de een wat groter dan de ander , maar er is geen twijfel mogelijk: de campagne is van start gegaan.

Tubantia komt zaterdag 24 februari met een stemwijzer, en ook De Wiezer en de Driehoek zullen aandacht besteden aan de verkiezingen. Er zijn debatten gepland in Wierden (15 maart 2018)  en Enter (19 maart 2018) en ook op social media buitelen de kandidaten ons scherm op en af. Niemand ontkomt  aan informatie, lijkt het wel

Er valt wat te kiezen

Er is in onze gemeente echt wat te kiezen: er zijn vijf partijen en vijf programma’s - soms met elkaar in overeenstemming, maar ook zeker met belangrijke verschillen.

  • Wilt u windmolens, ja of nee?
  • Bent u voorstander van openstellen van winkels op zondag, ja of nee?
  • Moet de gemeente extra geld beschikbaar stellen voor zorg, ja of nee?
  • Etc. etc.

Laat u deze kans op inspraak niet door de vingers glippen! De gemeente Wierden kent traditiegetrouw een hoog opkomstpercentage.  En dat moeten we vooral zou houden.

Reacties (0)