Column wethouder Slagers: Woonservice heet voortaan Wijksaam

Afgelopen week is tijdens een bijeenkomst in het Anker de nieuwe naam bekend gemaakt van Woonservice.

Een nieuwe naam? Waarom is dat nodig, hoor ik u denken. De activiteiten van Woonservice zijn nadat de gemeente meer zorgtaken op haar bordje kreeg in 2015 uitgebreid. Het werken vanuit de wijk wordt steeds belangrijker. Wijksaam is voor alle inwoners, dus niet alleen voor ouderen of voor mensen met een beperking. Thema’s zijn bijvoorbeeld dagbesteding voor ouderen tot sportactiviteiten voor jongeren. Het is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties en vrijwilligers die er voor zorgen dat inwoners van de gemeente Wierden op een laagdrempelige manier en ondersteuning in de buurt kunnen krijgen.

SAMEN MET U

Wijksaam bestaat uit vijf partners die al jaren samenwerken: de gemeente Wierden, Stichting Wonen Wierden Enter, Stichting De Welle, Carintreggeland en ZorgAccent. Samen met bewoners en veel vrijwilligers zetten zij zich in om Wijksaam vorm te geven en uit te voeren.

De wijkteams Enter, Wierden-Noord-West, Wierden Oost en buitengebieden komen elke week bij elkaar om klachten, opmerkingen en problemen van wijkbewoners en professionals te bundelen en acties uit te zetten.

ONS ALLEMAAL

Wat u kunt doen? Wijksaam staat of valt bij de inzet van ons allemaal, van u en mij. Wat kunnen we doen? Nou, bijvoorbeeld het doorgeven als u als u iets nodig hebt, ons informeren over knelpunten en deelnemen aan activiteiten.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met de Wijksaam-adviseur van uw wijkteam.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u l u m e f a r u c o v i s u
Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 12 staan. (verplicht)