Column wethouder Span: Buitenspeeluurtje

Dit item is verlopen op 22-06-2018.
Foto van wethouder Span op de kabelbaan, omringd door kinderen

Het is de laatste tijd heerlijk weer in Nederland. Genieten van de zon en de lange avonden. Een kanttekening: het is wel te droog. Voor het land zal regen goed zijn.

Maar toch, we genieten ervan en de kinderen kunnen fijn buiten spelen. Bij ons thuis worden de bedtijden menig keer overschreden omdat ze buiten willen spelen. En zo tikt de klok weg, zeven uur, half acht en dan wordt het al weer acht uur. Na elke avond buiten spelen moet er natuurlijk gedoucht worden en het wordt weer een kwartiertje later. Ach ja, het is niet altijd mooi weer en ze zijn maar een keer jong. Dan mag het toch?!

De Klimtuin

Onze kinderen genieten altijd van het speel-/trapveldje bij ons in de buurt. En we zijn in Wierden sinds kort een mooie speeltuin rijker: de Klimtuin. Het mooie stukje groen langs de Esrand is omgetoverd in een natuurlijke speeltuin met een kabelbaan, houten klimtoestellen, zand en water en veel meer. Vooral zand en water, de ideale combinatie voor kinderen om mee te spelen. En voor mij de kabelbaan. Tijdens de opening hebben we dat ervaren.

De kinderen van de Sjaloomschool, die mee hebben geholpen bij het ontwerpen van de speeltuin, hebben zich tijdens de ochtend heerlijk uitgeleefd. Menig broek, rok en schoen zat heerlijk onder de modder. Ik weet dat je als ouder enigszins baalt als je kind zo vies thuiskomt, maar wat is er nu mooier om te zien dat de kinderen er zo van genieten. Op ontdekkingstocht, heerlijk buiten in de natuur.

Weer naar buiten en vies worden

Tijdens de opening heb ik gezegd dat ik hoop dat veel kinderen, ouders, jong en oud hier komen. Om te genieten, lopen en te spelen. Vooral voor de kinderen, weg achter de Ipad, de TV; weg achter de schermpjes. Weer naar buiten en vies worden. Natuurlijk ontkomen we niet aan de digitalisering. En vooral de jeugd groeit daar mee op. Maar laat dit wel in verhouding zijn. Laten we als ouders de viezigheid voor lief nemen, want buiten spelen is goed. Ik wens iedereen veel avontuurlijke buitenspeeluurtjes.

Reacties (0)