Column wethouder Span: De wereld van morgen

Dit item is verlopen op 26-10-2018.

Iedereen kent de gevleugelde uitspraak: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Het is een mooie uitspraak. We moeten trots en zuinig zijn op onze jeugd.  

Zo zijn we als gemeente op dit moment bezig met het actualiseren van ons jeugdbeleid. In jeugdtaal: we pimpen het jeugdbeleid. En wie kan nu beter verwoorden wat onze jongeren willen dan zij zelf.

Groep 7/8

Zo mocht ik naar groep 7/8 van de Roerganger. Eerst hebben we met elkaar gesproken over wat doet een gemeente voor de jeugd. En natuurlijk is gesproken over wie de baas is van de gemeente. Ja jongens en meisjes, jullie weten het vast en zeker nog wel, maar dat is niet onze burgemeester.

Uiteindelijk  mocht iedere leerling zelf een voorstel maken van wat hij of zij graag in de gemeente zou willen hebben. De mooiste ideeën kwamen voorbij. Van een McDonalds (!), een natuurlijke speeltuin tot aan een school voor voortgezet onderwijs. Deze kinderen in Enter vinden het namelijk niet eerlijk dat de kinderen in Wierden “hun” eigen school de Passie hebben en zij niet. Jongens en meisjes, fietsen is gezond.

Als laatste hebben de leerlingen democratisch het idee van de klas gekozen. En dit idee kan misschien gerealiseerd worden, als het door de jury wordt gekozen als beste idee. Daar zaten al wat raadsleden in spe bij. Zo zie je maar, de jeugd heeft de toekomst. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Mooie ideeën

Deze middag was voor mij zeer leerzaam. Misschien nog wel meer dan voor de kinderen zelf. Wat weet onze jeugd veel. Waarover zij al wel niet nadenken en echt goede ideeën hebben. De zaken goed kunnen verwoorden, weten wat er kan en niet kan. Laten we meer en vaker gebruik maken van deze betrokken jeugd. Jeugd, als jullie dit lezen, kom met mooie ideeën voor onze gemeente. Het gaat om jullie toekomst!!!

Reacties (0)