Column wethouder Span: (Op)nieuw

Dit item is verlopen op 14-03-2019.
Portretfoto van wethouder Span

“D-Day 21 maart 2018” en “It giet oan”, zo hebben mijn collega’s de afgelopen weken de gemeenteraadsverkiezingen aangekondigd.

U hebt hierover in de columns kunnen lezen. Dat er wat te kiezen is en de oproep om te gaan stemmen. Die oproep wil ik nogmaals doen. Maak gebruik van het recht om uw stem uit te brengen.

De eerste vier jaar

De naderende gemeenteraadsverkiezingen houden mij ook bezig. Verschillende gedachten en gevoelens komen naar boven. Zo de gedachte van “het afsluiten van een periode”. Ik hoop niet een definitief afsluiten van mijn wethouderschap in deze mooie gemeente. Als het aan mij ligt geven we weer vier jaar vol gas (figuurlijk gezien), maar daar gaat u over op 21 maart 2018. Toch wordt gevoelsmatig een periode afgesloten.  De eerste vier jaar zitten er op, om het zo maar te zeggen.

Het was een periode die heel snel is gegaan. Mei 2014 heb ik mijn eerste column geschreven over “Nieuw”. Veel was voor mij nieuw. De ambtelijke organisatie, de politieke wereld van raad en college, de samenwerking met de andere 13 gemeenten binnen de regio Twente. En dan de onderwerpen zoals WMO, jeugdzorg, onderwijs, woningbouw, rood-voor-rood beleid, ontwikkelen van nieuwe initiatieven, noem maar op. Je begint aan een functie waarvan je eigenlijk niet exact weet wat je te wachten staat.

Heel mooi werk

Maar juist die dynamiek en diversiteit maakt de functie zo mooi. In de hele breedte van dit pallet moet je bestuurlijke keuzes maken voor de ruim 24.000 inwoners van onze gemeente. En dat is heel essentieel, dat je de bestuurlijke afweging kunt maken en durft te maken. Want in die afweging moet je rekening houden met de raad, politieke partij, inwoners, initiatiefnemers, buurgemeenten, provincie etcetera. Altijd met de intentie om goed te doen en niet te schaden.

Wethouder zijn: heel mooi werk, dat elke dag weer een nieuwe uitdaging biedt. Het blijft dus ook na vier jaar “nieuw”, want geen enkele dag is hetzelfde, geen enkel bestuurlijk vraagstuk is hetzelfde.

Oproep

Als laatste nogmaals de oproep, die niet nieuw is: STEM 21 maart!!!

Reacties (0)