Column wethouder Span: Van mensen voor mensen

Dit item is verlopen op 28-02-2019.
portretfoto van wethouder Span

Het carnaval is weer voorbij. De rust in bepaalde delen van Nederland, Twente en zo ook in de gemeente Wierden is weer terug gekeerd.

Nou ja, rust. Nieuwe activiteiten, evenementen en feesten staan weer voor de deur. In de gemeente Wierden wordt veel georganiseerd. Wij beseffen dat niet altijd, maar als je er op let is het niet niks. Rustig zal het nooit worden en dat is maar goed ook.

Toltimers

Het carnaval hebben we dus weer gehad. Prins Hilko I van de Tolmennekes en prins Han I van de Boorköttels hebben vele activiteiten georganiseerd voor de inwoners. Jong en oud, iedereen was welkom. Zelfs een middag voor de Toltimers (de ouderenmiddag).

Ronja de roversdochter

Maar ik zei al, de activiteiten volgen elkaar op. Het gaat gewoon door. Zo mocht ik in het kader van “Geef een boek cadeau” aan de kinderen van groep 8 van het Galjoen het boek Ronja de roversdochter uitdelen. Alle kinderen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Wierden hebben het boek cadeau ontvangen.

De missie hierachter is om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Dat kinderen, en ouders, verleid worden om te gaan lezen. En daarnaast willen we bereiken dat ook ouders die niet het geld hebben om boeken te kopen, de kinderen wel kunnen en gaan lezen. Door er een weg te geven!!!

Kuiermaal

Naast de carnaval, de actie “Geef een boek cadeau” was er deze week ook weer het kuiermaal in Notter. Ruim veertig ouderen hebben gezellig genoten van een maaltijd die door vrijwilligers voor hen was klaar gemaakt. Niet eenzaam alleen je maaltijdje opeten, of als echtpaar met z’n tweetjes. Nee, gezellig kletsend met anderen genieten van het eten.

Zo zien we maar dat er veel georganiseerd wordt in de gemeente. En het mooie is: allemaal initiatieven van mensen voor mensen. Om anderen te helpen, te ondersteunen, of een gezellige ontmoeting te geven. En wat is het dan mooi om de blije gezichten te zien. Chapeau voor al deze mensen.

Reacties (0)