Column wethouder Span: Waardering voor de ondernemers

Dit item is verlopen op 17-11-2018.
Afbeelding wethouder Dianne Span

De tijd van de donkere dagen breekt weer aan. We gaan richting de laatste maand van het jaar. De feestmaand.

Als eerste staat het grote Sinterklaasfeest voor de deur. Een drukke maar tevens gezellige periode. Sinds afgelopen week moet om zes uur ’s avonds bij ons thuis alles wijken voor een ding: het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal wordt met grote belangstelling gevolgd. Elk nadeel heeft zijn voordeel, het avondeten gaat bij ons tien keer sneller.

De dag van de ondernemer

Afgelopen vrijdag hebben we een ander feestje gevierd. Het was de dag van de ondernemer. Een soort Vader-/Moederdag voor de ondernemers. Een moment waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een aparte dag voor hen. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen, het ondernemerschap te vieren en de ondernemers in het zonnetje te zetten.

Trots op onze ondernemers

In Nederland zijn ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. Zij dragen bij aan diverse opgaven die we hebben als maatschappij. In de gemeente Wierden mogen we ook trots zijn op onze ondernemers. De inzet en betrokkenheid die de ondernemers tonen bij de maatschappelijke opgaven is groot. Denk daarbij bijvoorbeeld aan duurzaamheid. We zien mooie voorbeelden hoe ondernemers hun bijdrage leveren aan deze opgave. Zonder de bijdrage van hen zullen we als overheid nooit de doelstellingen halen. Als overheid hebben wij de ondernemers hard nodig. Op allerlei terreinen. Mooi om te zien en te ervaren dat deze verbinding er is tussen ondernemers en overheid, ook in de gemeente Wierden.

Net als bij Vader-/Moederdag hebben de ondernemers in Enter als waardering een ontbijt gekregen. Niet op bed thuis, ze moesten er wel voor uit de veren en naar de locatie komen. Maar dit mocht de pret niet drukken. In Wierden werd het feestje ’s middags gevierd, met een ondernemersborrel. De gebaren zijn klein, de waardering des te groter.

Alle ondernemers: dank voor alles wat jullie doen voor de samenleving.

Reacties (0)