Cultuurmakelaar aan de slag in gemeente Wierden

Ervaren cultuurmakelaar Eléon de Haas gaat de komende twee jaar in de gemeente Wierden aan de slag. Door gebruik te maken van speciale subsidieregelingen van de Provincie Overijssel en de Rijksoverheid kan de gemeente Wierden de cultuurmakelaar voor een dagdeel per week inhuren.

De cultuurmakelaar is de verbindende factor tussen verschillende organisaties die zich richten op kunst en cultuur. Hij kan  de verenigingen en organisaties adviseren, stimuleren en ondersteunen op het gebied van fondsenwerving en kennisuitbreiding. Daarnaast is het zijn taak om de samenwerking tussen culturele aanbieders onderling, maar ook met externe partners zoals lokale bedrijven, te bevorderen. Door in te zetten op samenwerking wordt de gehele culturele profilering van Wierden versterkt.

De gemeente Wierden laat met het aanstellen van de cultuurmakelaar zien dat ze kunst en cultuur hoog in het vaandel heeft staan. “Iedereen moet in aanraking kunnen komen met cultuur omdat het goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de sociale samenhang in onze gemeente. Een cultuurmakelaar is de verbinder die we nodig hebben om dat te realiseren”, licht wethouder Richard Kortenhoeven toe.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i p u f o v o j e x u j o z u