Doet u mee aan Burgernet?

Dit item is verlopen op 31-12-2019.
Afbeelding Burgernet

Meld u aan op de website www.burgernet.nl en help mee uw leefomgeving prettig te houden.

Wonen en leven in een veilige omgeving: dat vindt u toch ook belangrijk? De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar wij kunnen dit niet alleen. Door uw ogen en oren te gebruiken, kunt u zelf ook helpen uw leefomgeving prettig te houden. Daarvoor is er nu Burgernet. Burgernet bestaat uit inwoners en medewerkers van bedrijven die de politie behulpzaam willen zijn bij opsporingen. Denk aan de vermissing van een kind, een gestolen auto of een inbraak.

Hoe werkt het?

De politie start een Burgernetactie op. Als deelnemer van Burgernet krijgt u op uw (mobiele) telefoon een ingesproken bericht of een sms bericht. Als u iemand ziet die aan het signalement voldoet, kunt u direct (en gratis) de meldkamer van de politie bellen. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Door Burgernet kan de politie gerichter zoeken en nog sneller in actie komen. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Met dank aan u!

Aanmelden is eenvoudig

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u aan op de website www.burgernet.nl. U kunt uw woonadres, maar ook uw werkadres invullen! Als u niet in de gemeente Wierden woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.burgernet.nl. U kunt ook contact opnemen met de politie Twente via telefoonnummer 0900 – 8844.

Reacties (0)