Eenrichtingsverkeer Stamanstraat gaat door

Vanaf maandag 14 januari 2019 kunnen automobilisten alleen nog vanaf de Smeijerskampstraat de Stamanstraat inrijden.

De maatregel moet er voor zorgen dat minder automobilisten de Stamanstraat als doorgaande route gebruiken. De bewoners zijn per brief op de hoogte gebracht van het besluit.

In juli van dit jaar besloot het college van burgemeester en wethouders om de verkeerssituatie in de Stamanstraat aan te passen. Op dit besluit werden een aantal bezwaren ingediend waardoor het advies van de bezwarencommissie moest worden afgewacht. Dit advies is inmiddels binnen en is in lijn met het besluit van het college van afgelopen zomer. Vanaf 14 januari 2019 wordt de Stamanstraat een eenrichtingsweg. 

Andere aanpassingen

Voordat de verkeerssituatie verandert, wordt eerst de inrit van de Botterhof aangepast zodat bevoorradingsverkeer voldoende ruimte heeft. In een later stadium wordt ook de verkeersdrempel op de Schoolstraat/Marktstraat aangepast.

Vooraankondiging

Om automobilisten te informeren over de aanstaande veranderingen worden er deze week vooraankondigingsborden geplaatst. Zodra de nieuwe verkeerssituatie ingaat, worden de vooraankondigingsborden vervangen door borden met daarop een omleidingsroute. De politie is op de hoogte van het verkeersbesluit en zal vanaf 14 januari 2019 de nieuwe verkeerssituatie in de gaten houden.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 12 en 9 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a g e c o g o r u g e n i j a