Gemeente dooft lichten tijdens Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober

Dit item is verlopen op 23-10-2018.
Afbeelding boom met sterrenhemel

Doet u ook mee met de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2017?

Het belang van de duisternis voor mens en natuur staat tijdens deze nacht centraal (website Nacht van de Nacht). De gemeente Wierden doet mee en hoopt dat veel inwoners, organisaties en bedrijven ook hun lichten zullen dempen.

Tijdens de Nacht van de Nacht gaat om 19.00 uur de buitenverlichting van het gemeentehuis uit. Ook wordt de verlichting van de toren van de Hervormde Kerk in Wierden gedoofd. De Hervormde Kerk in Enter schakelt om 19.00 uur de lampen uit die op de kerk schijnen.

Wandelen in Ypelo

Maar er is meer te doen tijdens deze donkere nacht. Stichting Natuur en Milieu Wierden organiseert een avondwandeling in Ypelo, die om 20.00 uur begint. Startpunt is het Akkerhus, waar men vanaf 19.30 uur kan binnenlopen. Deelname is gratis en de wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Deelnemen als bedrijf of organisatie?

Als bedrijven en organisaties de lichten ook willen dempen, kunnen ze zich aanmelden op: www.nachtvandenacht.nl. Deelnemende bedrijven, winkels en instellingen worden vervolgens vermeld op deze website (onder ‘Licht uit bij).

Lichtvervuiling

Als het donker wordt, gaan de lichten aan. Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en nachtelijke duisternis is hier niet meer vanzelfsprekend. Deze zogenaamde ‘lichtvervuiling’ heeft gevolgen voor mens en dier. Zo raken nachtdieren in de war doordat ze door het licht worden aangetrokken en mensen slapen slechter als het te licht is. Onderzoek wijst uit dat driekwart van de Nederlanders een donkerdere nacht wil.

Slim verlichten bespaart geld

Door slim te verlichten kunnen mensen energieverspilling tegengaan en kosten besparen. Handige tips en informatie zijn te vinden op de website Duurzaam Wierden Enter.

Reacties (0)