Gemeente gaat gedupeerden kinderopvangtoeslag helpen

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Ouders moesten ten onrechte grote bedragen terugbetalen. Daardoor raakten sommige mensen in grote problemen.

Er komen vergoedingen voor gedupeerde ouders, maar dat is niet altijd voldoende. Sommige mensen hebben schulden opgebouwd, zijn hun huis of baan kwijtgeraakt en soms ziek geworden. De Rijksoverheid heeft aan gemeenten gevraagd om samen te kijken hoe deze mensen het beste kunnen worden geholpen. Denkt u dat u verkeerd behandeld bent door de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslag? Hieronder leest u wat u kunt doen.

Doe melding bij de Belastingdienst

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet of heeft u te maken met (vermoedelijk) onterechte terugvorderingen? Bel dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Zij zijn van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 23 58 358.

Wilt u uw dossier bij de Belastingdienst bekijken?

U kunt via een brief vragen om uw dossier in te zien. Stuur uw brief naar:

Belastingdienst Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA Heerlen

Geef in de brief duidelijk aan:

  • Waarom u uw dossier wilt inzien.
  • Op welke vragen u graag antwoord wilt.
  • Uw naam, adres en telefoonnummer.

U kunt vragen naar:

  • Uw dossier met beschikkingen, besluiten en grondslagen van de besluiten.
  • Correspondentie tussen u en de Belastingdienst, waaronder de door u ingediende bewijsstukken.
  • Of uw kinderopvangaanbieder onder een specifiek onderzoek valt.

Is uw vraag om een betalingsafspraak niet geaccepteerd?

U hoeft zich niet opnieuw te melden voor een betalingsregeling. De Belastingdienst neemt contact met u op om een nieuwe regeling af te spreken indien nodig. Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag is van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar op: 0800 - 23 58 358.

Komt u er niet uit? Bel dan de gemeente

Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt of bent u door alle perikelen uw baan kwijt geraakt? Neem dan contact op met het Zorgloket van de gemeente Wierden. Mogelijk kunnen zij u verder helpen. Ze zijn op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur telefonisch bereikbaar (0546 580 990). U kunt ook een mail sturen naar zorgloket@wierden.nl.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 10 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a r i m u m u l a k a h i z i