Gemeente wil meer elektrische laadpalen op openbare locaties

Er worden meerdere locaties onderzocht

De gemeente Wierden wil het aantal elektrische laadpalen op openbare plekken uitbreiden. Dat is mogelijk met een subsidie van de provincie Overijssel. Belangrijke voorwaarde voor het plaatsen van een laadpaal is dat er voldoende behoefte is.

“We willen elektrisch rijden stimuleren. Om dat mogelijk te kunnen maken, moeten mensen wel hun elektrische auto kunnen opladen”, legt wethouder Richard Kortenhoeven uit. “Op dit moment zijn er slechts drie openbare laadpalen in onze gemeente.” De gemeente heeft een aantal mogelijke locaties voor extra oplaadpunten op het oog. Zo wordt onder andere de behoefte voor een elektrisch laadpaal bij de verschillende Kulturhusen onderzocht.   

Elektrische laadpaal aanvragen

Sinds dit voorjaar kunnen inwoners met een elektrische auto, die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laten, gratis een laadpaal aanvragen via www.openbaarladen.nl. In overleg met de gemeente wordt er gekeken naar een geschikte locatie. De locatie bevindt zich altijd binnen een straal van 250 meter van het woonadres van de aanvrager. De gemeente bepaalt uiteindelijk de definitieve locatie en wijst de parkeerplaats aan.

Meer informatie elektrische laadpalen

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o v a c u c u w u m u b a f o