Generatietuin en gemeente tekenen overeenkomst

Dit item is verlopen op 29-02-2020.
Afbeelding ondertekening generatuinen

De Generatietuin kan hun toekomstplannen verder vormgeven.

Stichting de Generatietuin en de gemeente Wierden hebben een overeenkomst getekend waarmee officieel is vastgelegd dat de stichting een stuk grond van de gemeente in beheer krijgt. De Generatietuin bestaat al sinds mei 2015 en had de grond in de wijk Zuidbroek al sinds die tijd in gebruik. Door deze overeenkomst kan de Generatietuin hun toekomstplannen verder vormgeven.

De Generatietuin is een plek waar ouderen en jongeren samen kunnen komen om te tuinieren. De oudere vrijwilligers leiden bijvoorbeeld schoolklassen rond en leren de kinderen van alles over groen. De stichting is erg blij dat de overeenkomst is ondertekend. “Voor ons is de weg nu vrij om verder te gaan. We kunnen nu eindelijk de subsidie die we al gekregen hebben, investeren om onze toekomstplannen te verwezenlijken”, legt Gerrit Niezink uit.

Wethouder Johan Coes is ook blij met de overeenkomst. “De Generatietuin is een mooi voorbeeld van hoe inwoners hun buurt leefbaar maken en houden. Dit soort initiatieven moeten we aanmoedigen en ondersteunen waar mogelijk. Met deze overeenkomst willen we ze dat vertrouwen geven.”

Vrijwilligers

De Generatietuin is een initiatief dat draait op vrijwilligers. De stichting is nog op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdrage aan het project. Lijkt het u leuk om een handje te helpen? Kijk dan voor meer informatie op de website www.generatietuinwierden.nl.

Reacties (0)