Gestalte vernieuwde Dorpsstraat Enter steeds zichtbaarder

Naar verwachting is Dorpsstraat eind maart volledig vernieuwd

In het centrum van Enter wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Dorpsstraat. Een hele operatie, waar ondernemers, winkeliers en weggebruikers de nodige hinder van ondervinden. Nu de werkzaamheden een paar maanden aan de gang zijn, is het hoog tijd voor update. Hoe vorderen de werkzaamheden? Liggen we nog op schema? En wat moet er nog gebeuren?

“We zijn goed op weg”, vertelt projectleider Pim Mulder van aannemer NTP. “Alles gaat vooralsnog voorspoedig en we liggen op schema. Het weer zit mee, dus we kunnen goed doorwerken.” Inmiddels is er een nieuwe riolering en een aparte hemelwaterafvoer aangelegd vanaf de Werfstraat tot aan het Middenplein en komt bovengronds de vernieuwde Dorpsstraat langzaam tevoorschijn. “De verlichting is geplaatst, net als de ‘fietsnietjes’ om fietsen te stallen. Eind november gaan we aan de slag met de beplanting. Dan ziet dat deel van de Dorpsstraat er echt uit zoals op de tekening.”

Wethouder Johan Coes merkt ook al een groot verschil met hoe het was. “Ik ben laatst in mijn rammelbak gestapt en heb de proef op de som genomen, maar er rammelde helemaal niets. Echt een hele verbetering! Ook de uitstraling van de straat is veel overzichtelijker door het materiaalgebruik en de verschillende vlakken die zijn ingericht. Het begint er echt op te lijken.”

Een handje helpen

Hoewel de werkzaamheden voorspoedig verlopen, blijft het een uitdaging om in een druk centrumgebied als de Dorpsstraat zulke grote werkzaamheden uit te voeren. “We doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar als je 2,5 meter diep moet graven dan komt daar hoe dan ook overlast bij kijken. Samen met de omwonenden en ondernemers kijken we hoe we problemen kunnen oplossen. Laatst hebben we geholpen met het laden en lossen van wasmachines en drogers door met onze kraan het witgoed over de werkzaamheden heen te tillen. Zo moeten we elkaar een handje helpen”, aldus Mulder.

De projectruimte van de aannemer aan de Dorpsstraat is vanwege corona niet de inloopplek zoals NTP die voor ogen had. “In gesprek gaan met een grote groep mensen is nu gewoon niet mogelijk. Dat was met name lastig bij de presentatie van het definitieve ontwerp. We proberen de omgeving zo goed mogelijk te informeren met nieuwsbrieven en de speciale app. Als mensen vragen hebben dan kunnen ze ons altijd aanspreken of bellen om een afspraak te maken. We willen graag laten zien waar we mee bezig zijn en uitleggen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.”

Vooruitkijken

De werkzaamheden aan de drukke kruising Rijssenseweg/Bornerbroekseweg zijn inmiddels helemaal afgerond en het Middenplein is nu vanaf de vernieuwde kant bereikbaar. De resterende weken van 2020 zijn er op gericht om voor de kerstdagen de werkzaamheden tot en met het Middenplein af te ronden. “In het nieuwe jaar gaan we verder richting de Rooms-Katholieke kerk waar ook de nodige veranderingen plaatsvinden”, vertelt Mulder. “Als er geen grote tegenslagen zijn, dan kan de Dorpsstraat eind maart weer volledig open.”

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e z u n u k i k e w i g e w u