Gratis training over sociaal ondernemen

Dit item is verlopen op 13-08-2018.

Voor iedereen die wil weten hoe je dit aan moet pakken of sociaal ondernemen wil integreren binnen het eigen bedrijf, organiseert Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) de training ‘Van idee naar sociale onderneming’.

Het ROZ voert namens de gemeente Wierden dienstverlening voor ondernemers in Wierden uit. In drie avonden, maandag 28 mei, 18 juni en 9 juli 2018, wordt de basis gelegd voor een sociale onderneming met een gezond verdienmodel. De deelnemers weten met wie ze moeten samenwerken om doelen te bereiken. Er is ook een netwerk voor sociaal ondernemers waar de deelnemers lid van kunnen worden, wanneer zij gestart zijn met de onderneming.

Er zijn veel mensen met goede ideeën om maatschappelijke problemen aan te pakken. Mensen die maatschappelijke impact willen creëren met hun (nog te starten) bedrijf. In deze training geeft ROZ inzicht in wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van het Social Business Model Canvas komen alle aspecten van het sociaal ondernemerschap aan bod en gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen businesscase.

Deze training wordt verzorgd door Marte di Prima en Ilse van den Brand, experts sociaal ondernemen bij ROZ, en is een vervolg op de drukbezochte oriëntatietraining Sociaal ondernemen. De training wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Opgeven voor de training kan via de website http://trainingen.rozgroep.nl. De training vindt op maandag 28 mei, 18 juni en 9 juli 2018 plaats in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Reacties (0)