Help mee! Maak uw tuin waterbewust

Dit item is verlopen op 10-05-2019.
Afbeelding waterbewuste tuin met grindstrook

U kunt wateroverlast verminderen door uw tuin aan te passen

Er is een grote kans dat u de laatste jaren wateroverlast ervaren heeft na een regenbui – of dat u dat in de toekomst mee gaat maken. Het gaat namelijk steeds vaker en harder regenen.

Als gemeente nemen wij maatregelen om wateroverlast zo veel mogelijk te voorkomen, maar u kunt zelf ook iets doen. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: een kleine aanpassing in uw tuin vermindert de kans op waterschade al. U kunt bijvoorbeeld een regenton plaatsen of een gedeelte van uw tegels vervangen door planten. Na een regenbui stroomt er dan minder water in het riool, dat daardoor minder snel overstroomt. En zo zijn er nog veel meer aanpassingen mogelijk.

Uit onze enquête in december 2017 bleek dat veel mensen graag iets willen doen om wateroverlast te voorkomen en geïnformeerd willen worden hoe ze dat aan moeten pakken. Daarom hebben wij een folder met tips gemaakt, die binnenkort in uw brievenbus ligt. Ook kunt u tips vinden op www.wierden.nl/waterbewustetuin.

Win een tuinman voor een halve dag!

Als onderdeel van de campagne hebben we nog een leuke winactie waarmee u een halve dag een tuinman kunt winnen (www.wierden.nl/wineentuinman). Beschrijf in een reactie onder het Facebookbericht op onze Faceboopagina @GemWierden welke waterbewuste maatregel(en) u gaat nemen en wie weet wint u een tuinman die u een halve dag komt helpen. Maak meer kans door een foto van uw huidige tuin te plaatsen :). De winactie loopt tot en met zondag 3 juni 2018. Begin juni 2018 maken we de winnaar bekend op onze Facebookpagina. Kijk op www.wierden.nl/wineentuinman voor de actievoorwaarden. Wij zijn benieuwd naar uw waterbewuste tuinontwerp!

Meedoen met de winactie

Reacties (0)