Het tekenseizoen is weer begonnen

Bescherm je tegen teken!

Of  je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Kijk op https://www.rivm.nl/tekenbeten-en-lyme voor meer informatie.

Bescherm je tegen teken!

Met mooi weer gaan we meer naar buiten. Wist je dat 30% van de tekenbeten binnen de bebouwde kom wordt opgelopen? Nu het warmer wordt zijn de teken actiever. Teken leven laag bij de grond. Ze zitten in struiken, tussen afgevallen bladeren in hoog gras. Een tekenbeet kan je ziek maken. Je kunt de ziekte van Lyme of TBE krijgen. Probeer daarom een tekenbeet te voorkomen!

Hoe voorkom je een tekenbeet?

Blijf zo veel mogelijk op de paden als je gaat wandelen. Je kunt je ook beschermen door dichte schoenen en een lange broek te dragen. Ben je in de tuin, het park, het bos of de duinen geweest? Controleer dan je lichaam en kleding op teken.

Download de app

Hoe langer de teek in de huid zit, hoe groter de kans dat hij je besmet. Download de ‘Tekenbeet’ app van het RIVM voor informatie over bijvoorbeeld hoe je een teek succesvol verwijderd. En wat je daarna moet doen. Ook vind je in de app de Tekenradar die laat zien waar en wanneer de teken in Nederland actief zijn. En vind je er informatie over de ziekte van Lyme. Download de gratis app via de AppStore of via GooglePlay.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e n i h i q i l o m e p u j a