Houd 2 seconden afstand

Dit item is verlopen op 28-06-2018.
Afbeelding bord houd 2 seconden afstand

Er zijn maatregelen genomen om weggebruikers te helpen bij het aanhouden van een veilige afstand.

Om weggebruikers te helpen bij het aanhouden van een veilige afstand tot hun voorligger zijn er op vier provinciale wegen in Overijssel tekens in de vorm van een ‘dakje’(zogenaamde chevrontekens) op het wegdek aangebracht. Ook is er een nieuw bord ontwikkeld. De tekens op de weg en de borden maken weggebruikers bewust van een veilige afstand. De ruimte tussen 2 chevrons komt overeen met de veilige afstand van minstens 2 seconden bij een snelheid van 80 km/u.

Zorg voor een veilige afstand

Onvoldoende afstand houden is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Vooral bij hogere snelheden hebben we de neiging te weinig afstand aan te houden tot het voertuig voor ons. Weggebruikers accepteren (on)bewust een te hoog risico en worden verrast bij plotseling afremmen van de voorligger. Naast het onderschatten van de veilige afstand speelt ook haast daarbij een rol. Want gehaaste weggebruikers hebben ook de neiging minder afstand te houden.

Relaxed op weg

Voldoende afstand houden draagt bij aan een ontspannen rijstijl. Het voorkomt kop-staart-aanrijdingen en vergroot het gevoel van veiligheid en controle. Naast de chevrons op de weg zijn er nog andere hulpmiddelen om de veilige afstand te bepalen. Kijk voor informatie op www.2seconden.nl.

Reacties (0)