Hulp voor gezinnen met een laag inkomen

Meedoen met voetbal, muziekles of verjaardagsfeestjes is voor veel kinderen heel gewoon. Maar niet voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen.  Voor deze kinderen biedt het Kindpakket van de gemeente Wierden uitkomst.  In sommige gevallen kan ook het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen.

Kindpakket

Het Kindpakket van de gemeente Wierden is bedoeld voor kinderen van 0-18 jaar die in de gemeente Wierden op groeien in een gezin met een laag inkomen. Ouders kunnen een vergoeding krijgen van maximaal 250 euro voor bepaalde kosten, als zij voldoen aan de voorwaarden.

Kosten die in aanmerking komen voor vergoeding zijn onder andere:

  • Benodigdheden voor school, zoals gymkleding, fiets, computer, printer, reiskosten of schoolreisje
  • Kosten kinderfeestje
  • Studiebegeleiding of peuterspeelzaal
  • Abonnementen, lidmaatschappen, zwemles, muziekles, dansles
  • Entree voor bioscoop, musea, zwembad, theater, pretpark
  • Deelname aan sport cultuur

Ouders kunnen het Kindpakket zelf aanvragen via www.wierden.nl/kindpakket of bij het Zorgloket.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Wierden die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan sport, cultuur of kunstbeoefening. Het Jeugdfonds wil deze kinderen een kans geven en betaalt daarom het lidmaatschap van sport- of muziekvereniging en de bijbehorende kosten, tot een maximum van € 225 euro (sport) of € 425 (muziek) per jaar.

Ouders kunnen niet zelf een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat moet gedaan worden door een intermediair. Dit is meestal een leraar of een intern begeleider op school, de huisarts of een andere hulpverlener. Zij kunnen via de site www.allekinderendoenmee.nl een aanvraag indienen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.wierden.nl/kindpakket  en www.wierden.nl/jeugdfonds. Met vragen kunt u terecht bij het Zorgloket (tel. 0546 580 990 of zorgloket@wierden.nl). De openingstijden van het Zorgloket vindt u in de blauwe balk aan de rechterkant van deze gemeentelijke advertentie.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u q i g u c e f i v o r i f o