Testen op corona

(update: 9 juli 2021)

Om de verspreiding van virus te beperken, is het belangrijk dat iedereen zich zo snel mogelijk laat testen als hij of zij klachten heeft die te maken kunnen hebben met corona. Ook kinderen kunnen nu getest worden. Verder is het belangrijk dat mensen zich laten testen als ze in nauw contact zijn geweest met iemand die corona heeft. 

Testen bij de GGD 

GGD Twente heeft hiervoor verschillende testlocaties verspreid over heel Twente. U kunt zich hier gratis laten testen. U kunt zich aanmelden voor een test via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Op de website van de GGD Twente vindt u uitgebreide informatie over het testen en wat er daarná gebeurt. 

afspraak maken

Kinderen testen

Vragen en antwoorden over het testen van kinderen vindt u op de website van de GGD Twente:

Testen buiten de GGD-teststraten

U kunt zich ook laten testen door een commercieel bedrijf waarvan de testen goedgekeurd zijn door het RIVM. Testen bij deze bedrijven is niet gratis. Wilt u zich laten testen door een commercieel bedrijf? Kijk dan eerst of het om een goedgekeurde test gaat en om wat voor soort test het gaat. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de verschillende soorten testen en betrouwbaarheid.

Testen voor toegang

Bezoekt u een evenement? Dan is het mogelijk dat u moet aantonen dat u getest of gevaccineerd bent, of recent corona heeft gehad. Als u zich hiervoor moet laten testen, dan kan dat in juli en augustus 2021 gratis. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid:

U kunt niet bij de GGD terecht als u wilt Testen voor toegang! Als u zich laat testen bij de GGD, krijgt u geen testbewijs. U kunt dan dus niet aantonen dat u  negatief getest bent.  

Testen voor vakantie

Heeft u een testbewijsnodig omdat u op reis gaat naar het buitenland? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid:

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o t u b i j a c e k e c e j e