Testen op corona

(update: 29 januari 2021)

Om de verspreiding van virus te beperken, is het belangrijk dat iedereen zich zo snel mogelijk laat testen als hij of zij klachten heeft die te maken kunnen hebben met corona. Ook kinderen kunnen nu getest worden. Verder is het belangrijk dat mensen zich laten testen als ze in nauw contact zijn geweest met iemand die corona heeft. 

Testen bij de GGD

GGD Twente heeft hiervoor verschillende testlocaties verspreid over heel Twente. U kunt zich hier gratis laten testen. U kunt zich aanmelden voor een test via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Op de website van de GGD Twente vindt u uitgebreide informatie over het testen en wat er daarná gebeurt.

www.coronatest.nl

Kinderen testen

Het testbeleid voor kinderen is in januari 2021 aangepast. Kinderen onder de 12 hoefden meestal niet getest te worden. Door deze kinderen nu wel te testen, is beter te zien of de nieuwe variant van het coronavirus zich via kinderen verspreidt. Of uw kind een coronatest moet doen, hangt af van de klachten. En van de leeftijd van uw kind. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid:

Testen zonder klachten

Mensen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmette persoon, kunnen zich op corona laten testen. Ook als ze geen klachten hebben. Dit kan op de 5e dag na het laatste risicovolle contact met die persoon. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid:

Welke tests zijn betrouwbaar?

U kunt zich ook laten testen door een commercieel bedrijf waarvan de testen goedgekeurd zijn door het RIVM. Testen bij deze bedrijven is niet gratis. Wilt u zich laten testen door een commercieel bedrijf? Kijk dan eerst of het om een goedgekeurde test gaat en om wat voor soort test het gaat. Op de website van de GGD Twente kunt u onder andere lezen wat de verschillen zijn tussen de verschillende testen en welke testen betrouwbaar zijn.

Reactie van de GGD op diefstal van gegevens 

Eind januari 2021 werd er in de media geschreven over het onzorgvuldig omgaan met bijzondere persoonsgegevens en het stelen van data uit de GGD-systemen. De GGD reageert op haar eigen website op wat er gebeurd is: De GGD en haar data

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 10 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o s e m a j e c e v a d e b u