Informatiebijeenkomsten collectieve aanpak kleine asbestdaken

Dit item is verlopen op 25-03-2019.

Zorg samen met je buren voor asbestvrije daken in uw buurt.

Samen met buurtbewoners in één dag al het asbest van de schuurtjes in uw buurt of wijk vervangen? Samen de schouders eronder én door collectieve inkoop besparen op de kosten? Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen uit Dalfsen deed het, en met succes! 

In mei 2018 organiseerde ze een speciale actiedag. Het resultaat: meer dan 60 pandeigenaren uit twee verschillende wijken waren aan het einde van de dag de trotse eigenaar van een nieuw dak op hun schuurtje. Samen saneerden ze zo’n 800 m2 asbestgolfplaten. 

Samen saneren 

Na 2024 is asbest op de daken in Nederland verboden. Elke eigenaar van een asbestdak is zelf verantwoordelijk voor de vervanging. Daken groter dan 35 m2 moeten door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Daken kleiner dan 35 m2 mag je onder voorwaarden zelf vervangen. Door krachten te bundelen en gezamenlijk het asbest in een buurt of wijk aan te pakken wordt het makkelijker, leuker en goedkoper!

Alle ervaringen en leereffecten van de actiedag van Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen heeft de provincie gebundeld in een handleiding met een draaiboek. Elke vrijwilligersorganisatie, buurtvereniging, duurzaamheidsvereniging, stadsbelang of een andere eigen opgerichte werkgroep mag hier gebruik van maken.

Informatiebijeenkomsten

De provincie Overijssel organiseert twee informatiebijeenkomsten over deze collectieve aanpak. Deze avonden wordt er meer verteld over hoe Groen Gebogen het initiatief voor hun buurtbewoners heeft opgezet en georganiseerd. Ook andere varianten van een collectieve aanpak komen aanbod. Van alles zelf doen tot een samenwerking met een bouwmarkt of aannemer/asbestspecialist. Uiteraard is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen.
 

Datum:  11 en 14 maart van 19.00 – uiterlijk 21.30 uur

Locatie: Omgeving Zwolle (11 maart) en Hengelo (14 maart)
                      

Aanmelden

Benieuwd hoe en of deze aanpak in jouw buurt toegepast kan worden? Of heb je interesse in de handleiding met draaiboek? Wees dan welkom op één van deze avonden en laat je inspireren! Aanmelden kan via asbest@overijssel.nl
 

Reacties (0)