Laat in het verkeer uw smartphone in de tas zitten

Dit item is verlopen op 30-06-2020.
Afbeelding campagne Rij MONO

Rij MONO, fiets MONO

Fietst u (of rijdt u als ouder) wel eens met uw mobiel in de handen? Levensgevaarlijk, want het lezen van een appje of de laatste facebookberichten duurt al snel drie seconden. Drie seconden waarin u uw aandacht niet bij het verkeer hebt. Het lijkt niet veel, maar in die tijd fietst u bijna vijf meter. Mist u in die korte tijd een andere fietser of – nog erger – een auto? Dan ligt u of die ander in de kreukels!

Rij MONO, lekker ongestoord onderweg!

Online zijn en contact maken met uw vrienden is natuurlijk belangrijk, maar niet in het verkeer! MONO betekent letterlijk één of alleen. In de campagne staat het voor ‘met één ding bezig zijn’. Als u rijdt, houdt u uw aandacht bij één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van uw telefoon. Bent u MONO, dan houdt u uw ogen op de weg en niet op uw scherm.

Duur grapje

Vanaf 1 juli 2019 is fietsen met uw telefoon in de hand verboden. In het wetsvoorstel staat een voorgenomen boete van 95 euro. Dat geld kunt u vast beter gebruiken! Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO: laat in het verkeer uw smartphone in de tas zitten of maak gebruik van één van de MONO app’s, zoals Drive Safe.

Reacties (0)