Let op: het is oogsttijd

Modder op de weg? Gas los

De maisoogst is bezig. Dit betekent dat agrariërs/loonwerkers lange dagen en nachten maken om de mais van het land te halen en vaak vanaf het land de weg op moeten. Dit levert mogelijk overlast op voor omwonenden en weggebruikers rondom boerderijen en landbouwpercelen.

Als de oogst via de openbare weg wordt vervoerd, kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Bijvoorbeeld door zand, modder of resten van de oogst, die op de weg terechtkomen. Ook nemen de grote landbouwvoertuigen een groot deel van de weg in beslag. In september, oktober en november rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan normaal gesproken.

Slipgevaar in buitengebied

De wegen kunnen glad zijn door modder of resten van de oogst op de weg. Rijd daarom niet te hard in het buitengebied en pas je rijstijl aan. Er zijn tevens agrariërs/loonwerkers op de weg om deze schoon te maken, als zij die hebben vervuild. Dit is verplicht om ongelukken te voorkomen. Bovendien waarschuwen zij door middel van borden bij de uitrit van de akkers andere weggebruikers voor slipgevaar.

Maatregelen landbouwvoertuigen

De agrariërs/loonwerkers dragen de verantwoordelijkheid als door gladheid een ongeval ontstaat. Zij moeten zorgen dat de verlichting en de reflectiematerialen op de landbouwvoertuigen in orde zijn. Ook zijn zij wettelijk verplicht om hun lading goed af te dekken en beschermkappen aan te brengen over uitstekende delen van het voertuig.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 10 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e x a d i d u b o v u j e d i