Lijst met beschermwaardige graven in de maak

​De gemeente Wierden gaat, samen met de Historische Kring Wierden en Stichting Maluku4Maluku, een lijst met beschermwaardige graven van drie gemeentelijke begraafplaatsen opstellen. Op deze lijst staan graven van veteranen of graven die vanwege historische of monumentale waarde het behouden waard zijn.  

Graven die op de lijst staan, worden in de toekomst niet geruimd maar blijven behouden en worden onderhouden. Het gaat om graven en monumenten op de begraafplaatsen De Appelhof en Vriezenveenseweg in Wierden en de Weitakkersweg in Enter. “Op deze manier kunnen we graven van mensen uit onze gemeente die iets bijzonders hebben betekend voor onze samenleving behouden. Door de graven in ere te houden, blijft de geschiedenis bewaard”, vertelt wethouder Johan Coes.

Samenwerken

Om te bepalen welke graven er op de lijst komen, gaat de gemeente samen met Stichting Historische Kring Wierden en Stichting Maluku4Maluku criteria opstellen. Beide organisaties zijn nauw betrokken bij het samenstellen van de lijst. “We vinden het belangrijk dat het een project van de gemeenschap is, en niet van de gemeente. Daarom gaan we samen kijken naar de verhalen achter de graven en welke daarvan behouden moeten blijven voor later”, legt Coes uit.

Als de lijst – met bijbehorende criteria – klaar is, wordt deze ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i s i t a m a s a d e x e g i