Lintje aanvragen? Begin op tijd!

Als u iemand kent die een Koninklijke onderscheiding verdient, dan kunt u hem of haar voordragen.

Wilt u dat iemand een lintje krijgt de lintjesregen op 26 april in 2022? Dan is het verstandig om nu al te beginnen met de voorbereiding.

Voordragen

Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Niet iedere voordracht wordt echter gehonoreerd. Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moet namelijk aan specifieke voorwaarden worden voldaan.

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, neemt u dan eerst contact op met het kabinet van de burgemeester, Alide Meinema, te bereiken onder tel. 0546 - 580 871. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook legt zij precies uit hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen. Wanneer de gegevens zijn vergaard, dient u het voorstel in bij de burgemeester. Daarbij is het van belang dat u de burgemeester van zoveel mogelijk gegevens voorziet.

Twee gelegenheden

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:

  • Tijdens de jaarlijkse "lintjesregen", de (laatste werk-)dag voor Koningsdag. Een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding voor Koningsdag moet u  vóór 1 juni in het voorafgaande jaar bij de burgemeester indienen.
  • Een voorstel voor de uitreiking bij een andere bijzondere gelegenheid moet tenminste zes maanden van tevoren worden ingediend.

Meer informatie over koninklijke onderscheidingen vindt u op www.lintjes.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het kabinet van de burgemeester (tel. 0546 - 580 871). Vraagt u naar Alide Meinema.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 14 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u z a z e n u c u c a n u x e