Lintje voor vertrekkend burgemeester Henk Robben

Dit item is verlopen op 26-07-2019.
Foto van Henk Robben en zijn vrouw bij het verlaten van de raadszaal

Vrijdagmiddag 24 mei 2019 heeft burgemeester Henk Robben afscheid genomen van medewerkers, raadsleden en inwoners van de gemeente Wierden. Als kers op de taart werd hij aan het eind van zijn laatste raadsvergadering door de commissaris van de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het feest begon voor de 66-jarige burgemeester toen hij voor de laatste keer aanschoof bij de lunch in het gemeentehuis, deze keer vergezeld door zijn vrouw Annemiek. Ruim honderd medewerkers namen tijdens de feestelijke lunch afscheid.

Later die middag waren de gemeenteraadsleden aan de beurt om afscheid te nemen. De burgemeester ontving, zoals hij negen jaar lang heeft gedaan, alle gasten persoonlijk bij de ingang van de raadzaal voor een bijzondere raadsvergadering.

Verrast

Na toespraken van onder andere oud-wethouder Ria Broeze, loco-burgemeester Johan Coes en Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra, werd Henk Robben verrast toen Andries Heidema, commissaris van de Koning, voor de tweede keer het woord nam en Henk Robben tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemde.

Op dit moment is er een receptie gaande. Er klinken hartelijke woorden en velen nemen de moeite om een persoonlijke boodschap te schrijven op een ansichtkaart met mooie plekken van de gemeente. Wat tijdens de lunch en de raadsvergadering al bleek, is ook hier voelbaar: de gemeente Wierden neemt afscheid van een geliefde burgemeester.

Reacties (1)

Door Klaas v d Wal, 26 05 2019 om 20:58
Henk van Harte Gefeliciteerd met je Koninklijke Onderscheiding zeer verdient voor jou inzet voor de gemeenschap.
Bestuur Mr W. J. Engels van Beverfordefonds