Mantelzorgers even in het zonnetje

“Mantelzorger zijn, daar kies je niet voor. Dat ben je tegen wil en dank.”

Dat zei wethouder Hans ter Keurst vandaag bij de goedbezochte bijeenkomst voor mantelzorgers in Eleven in Wierden in het kader van de Dag van de Mantelzorg. De bijeenkomsten zijn georganiseerd door de Stichting Evenmens en staan geheel in het teken van de waardering voor mantelzorgers. Dat ging gepaard met een proeverij maar vooral ontmoeting, gezelligheid, ontspanning en lekkernijen stonden vandaag centraal. Ook bij Pronto in Enter werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet.

“Je kiest er niet voor, maar je gaat er toch mee aan de slag”, zei Ter Keurst. “Daarom zijn we blij dat we klein beetje kunnen terugdoen. We willen ermee zeggen: duizendmaal dank voor wat je allemaal doet en nog moet doen!” Een uitspraak die mantelzorger Henriette Wild niet geheel onberoerd liet. “Ik kreeg er even tranen van in mijn ogen want zo is het. Je staat ervoor en je doet het met heel je hart. Maar het is wel zwaar.”

Het is bekend dat mantelzorgsituaties een zware wissel kunnen trekken op mensen. Hans ter Keurst: “Je staat altijd aan om zorg, rust en troost te bieden. Daarom moeten we er als gemeente zijn voor onze mantelzorgers en hen ondersteunen waar mogelijk.” Henriette Wild onderkent het belang van aandacht en steun. Zij is mantelzorger voor haar man. “Ik heb lang in de zorg gewerkt dus je denkt dat het aankunt en je wilt het ook doen. Maar ik raakte zelf in de lappenmand vanwege de zwaarte van de zorg. Daar ben ik nog van aan het herstellen.” Bijeenkomsten zoals vandaag zijn een lichtpuntje. “Ik geniet hier heel erg van”.

Maatschappelijk belang
Mantelzorgers leveren een grote bijdrage aan de maatschappij. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 vijf miljoen mantelzorgers 1,5 miljard uren besteedden aan mantelzorg. Stichting Evenmens ondersteunt mantelzorgers met een luisterend oor, zorgadviezen, trainingen of contact met andere mantelzorgers.  

Reacties (1)

Door Marloes, 11 11 2021 om 19:53
Hartelijk dank voor de mooie roos die wij mochten ontvangen! We genieten er van.

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e j o p o r e d o j o x o s a