Noaberzorgplan om druk op thuis- en mantelzorg te verlichten

De gemeente Wierden is het Noaberzorgplan gestart: een oproep aan de samenleving om als vrijwilliger de zorg te helpen zorgen. ​

Door de coronapandemie is de druk op de zorg al lange tijd hoog. Dat geldt niet alleen voor zieken- en verpleegtehuizen, maar ook voor de thuiszorg en mantelzorgers. Om die laatste groepen te verlichten is het Noaberzorgplan gestart: een oproep aan de samenleving om als vrijwilliger de zorg te helpen zorgen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.noaberzorgwierden.nl

Samen met Evenmens en Stichting De Welle heeft de gemeente Wierden het Noaberzorgplan opgesteld. Het streven is zoveel mogelijk vrijwilligers beschikbaar te hebben die, mocht het noodzakelijk zijn, ingezet kunnen worden om de thuiszorg en mantelzorgers te ontlasten. Niet voor medische zorgtaken, maar juist voor taken zoals boodschappen doen, samen eten, een kop koffie drinken of een wandeling maken. De vrijwilliger kan daarbij zelf aangeven welke/hoeveel taken, hoe vaak en op welke dagen hij/zij taken wil uitvoeren. Het gaat hierbij om tijdelijke inzet van vrijwilligers.

Burgemeester Doret Tigchelaar: “Al tijdens de eerste coronagolf bleek dat het noaberschap in onze gemeente diep geworteld is. Hulp werd vanuit alle kanten aangeboden. Hopelijk kunnen we ook tijdens deze golf een beroep doen op inwoners wanneer dat echt nodig is, zodat de thuiszorg en mantelzorgers zich kunnen blijven richten op de zorgtaken.”

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.noaberzorgwierden.nl, of door te bellen naar: 0546-898363. De coördinatie van Noaberzorg Wierden ligt bij Evenmens en Stichting De Welle. Zij gaan met de vrijwilligers in gesprek, om een goede match te kunnen maken tussen vrijwilliger en zorgvrager. De precieze taken worden dan ook samen afgestemd.

Noaberzorg Wierden

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 12 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u d o j i v e c i p o c i v u