Overlast fietsen stationsomgeving

Dit item is verlopen op 13-12-2019.

Er wordt veel overlast ondervonden van verkeerd geparkeerde fietsen rondom het station.

Het kan gevaarlijke situaties opleveren als fietsen voor uitgangen geparkeerd staan. Ook staan er een aantal fietsen die in een dusdanige technische staat verkeren dat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Zij hebben kennelijk ook geen eigenaar meer maar nemen wel een stallingsplaats in. De gemeente zal, in samenwerking met de NS, actie ondernemen om deze zogenaamde “weesfietsen” te verwijderen. Daarmee zorgen we voor voldoende ruimte binnen de daarvoor bedoelde rekken om uw fiets te parkeren.

Zet uw fiets op de juiste plek

Om er voor te zorgen dat iedereen zijn/haar fiets netjes in de rekken daarvoor bestemde rekken zet, zal er op meerdere momenten gecontroleerd worden. Staat uw fiets niet op de juiste wijze geparkeerd, dan kunt u hiervoor een bekeuring krijgen.  Wij roepen hierbij dan ook iedereen op zijn/haar fiets in de daarvoor bestemde rekken of plaatsen te parkeren zodat het station netjes en veilig is.

Reacties (3)

Door jeroen, 20 02 2018 om 15:14
en waar kun je die fietsen terug krijgen
dat is ook wel handig om er bij te zetten
Door Jolanda Prins gemeente Wierden, 23 02 2018 om 09:42
Bij de fietstenstalling staan borden met uitleg. Daar staat vermeld dat je contact op moet nemen met de gemeente als je fiets is weggehaald. Mijn collega's vertellen je dan hoe je je fiets terug kunt krijgen.
Door Martin, 16 07 2018 om 21:56
Wanneer worden die weesfietsen opgeruimd Er staan er sowieso wel 30 te herkennen aan roest, stof, lege banden, kapotte zadels , en die staan er ook al een paar maand. Aan sommigen zit zelfs een kaartje waarop staat dat dit kaartje uiterlijk in april moet zijn verwijderd, want anders...