Overlast fietsen stationsomgeving

Er wordt veel overlast ondervonden van verkeerd geparkeerde fietsen rondom het station.

Het kan ook gevaarlijke situaties oproepen als deze voor uitgangen geparkeerd staan. Ook staan er een aantal fietsen die in een dusdanige technische staat verkeren dat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Zij hebben kennelijk ook geen eigenaar meer maar nemen wel een stallingsplaats in. De gemeente zal, in samenwerking met de NS, actie ondernemen om deze zogenaamde “weesfietsen” te verwijderen. Daarmee is er voldoende ruimte binnen de daarvoor bedoelde rekken en plaatsen om uw fiets te parkeren.

De nu buiten de rekken en daarvoor bestemde plaatsen geparkeerde fietsen veroorzaken overlast, schaden het uiterlijk aanzien van de gemeente en kunnen schadelijk zijn voor de openbare gezondheid. Er zal daarom op meerdere momenten gecontroleerd worden of uw fiets op de juiste wijze geparkeerd staat. Mocht dit niet zo zijn dan kan uw fiets verwijderd worden en kunt u daarvoor een bekeuring krijgen.

Wij roepen hierbij dan ook iedereen op zijn of haar fiets in de daarvoor bestemde rekken of plaatsen te parkeren.

Reacties (3)

Door jeroen, 20 02 2018 om 15:14
en waar kun je die fietsen terug krijgen
dat is ook wel handig om er bij te zetten
Door Jolanda Prins gemeente Wierden, 23 02 2018 om 09:42
Bij de fietstenstalling staan borden met uitleg. Daar staat vermeld dat je contact op moet nemen met de gemeente als je fiets is weggehaald. Mijn collega's vertellen je dan hoe je je fiets terug kunt krijgen.
Door Martin, 16 07 2018 om 21:56
Wanneer worden die weesfietsen opgeruimd Er staan er sowieso wel 30 te herkennen aan roest, stof, lege banden, kapotte zadels , en die staan er ook al een paar maand. Aan sommigen zit zelfs een kaartje waarop staat dat dit kaartje uiterlijk in april moet zijn verwijderd, want anders...

Plaats een reactie op onze website

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a s e j u d o w e k e w e v i
Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 9 staan. (verplicht)