Putten worden schoongemaakt

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

Wilt u de putten (kolken) vrij houden, zodat de kolkenzuiger erbij kan? Het kan achteraf even stinken.

Vanaf maandag  14 mei 2018 worden alle putten (kolken) in de straten van onze dorpen weer schoongemaakt. Dat duurt ongeveer vijf weken en gebeurt met een vrachtwagen die de putten (kolken) vanaf de straat schoon zuigt.

Auto parkeren

Wij willen u vragen om uw auto niet bij een put (kolk) te parkeren als we bij u in de buurt aan het werk zijn. In Wierden maken we de putten (kolken) schoon van 14 mei t/m 5 juni (week 20 – 23) en in Enter maken we de putten (kolken) schoon van 6 t/m 15 juni (week 23 – 24). Wilt u weten wanneer we precies in uw buurt komen? Volg ons dan op Twitter @GemWierden en Facebook @GemWierden

Het kan even stinken

Na het schoonmaken van zo’n put (kolk) kan het even stinken. Stinkt het na een aantal dagen nog, dan vragen wij u om dat te melden bij het loket Bouwen en Wonen op telefoonnummer 0546 - 580 838. Meestal kunnen we het probleem verhelpen door de stankafsluiter opnieuw te plaatsen.

Gooi geen cement, frituurvet of verfresten in een rioolput

We laten de putten (kolken) schoonmaken, omdat ze anders verstopt raken. Een put (kolk) kan verstopt raken door bladeren en zand, maar het gebeurt ook vaak dat putten (kolken) verstopt raken door cement of frituurvet. Wij willen u dan ook vragen om (hard) cement of in uw grijze container te doen en niet in een put (kolk) te gooien. Frituurvet kunt u inleveren bij de chemokar. Dat geldt trouwens ook voor verfresten: die horen bij het klein chemisch afval.

Reacties (0)