Schoolkinderen in Enter, Hoge Hexel en Wierden maken schoolomgeving weer schoon!

Ruim 120 basisschoolleerlingen doen mee aan de Opschoondag op 22 maart

Landelijke Opschoondag: iedereen doet mee! Jong en oud, van individu tot maatschappelijke organisatie, via de plaatselijke voetbalvereniging en basisschool. Meer dan honderdduizend Nederlanders komen in actie voor een schone buurt tijdens de landelijke opschoondag. Ook met onze gemeente doen we hieraan mee. Niet op zaterdag 23 maart 2019, maar op vrijdag 22 maart 2019 met de leerlingen van groep 7 en 8 van vijf scholen uit Enter, Hoge Hexel en Wierden.

Circa 120 leerlingen gaan aan de slag om hun schoolomgeving zo goed mogelijk schoon te maken! Om circa 09.00 uur beginnen de kinderen van de scholen in Enter, Hoge Hexel en Wierden in hun schoolomgeving met deze voorjaarschoonmaak, ook de leerkrachten van de scholen helpen een handje mee. Op elke school zijn prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. Tijdens het opruimen gaat wethouder Richard Kortenhoeven langs een aantal scholen om iedereen aan te moedigen en hij steekt natuurlijk zelf ook de handen uit de mouwen. Voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers. Na twee uur hard werken is iedereen om 11:00 uur klaar met het opruimen van zwerfvuil. Aan het einde van de ochtend worden alle zakken met zwerfafval verzameld en door de gemeente weer opgehaald.

Zwerfafval in de klas

De komende tijd krijgen veel leerlingen, met behulp van het ‘5 minutendoosje’ of het lespakket ‘Aan de slag met afval!’ les over zwerfafval en de schadelijke effecten ervan. In het ‘5 minutendoosje’ zitten diverse spellen zodat de kinderen op een leuke manier meer over zwerfafval leren. Als ze daarna zelf aan het opruimen gaan, begrijpen ze goed wat de gevolgen zijn als iedereen zijn rommel op straat gooit.

Zelf ook een handje meehelpen?

Wil jij er ook voor zorgen dat de gemeente Wierden weer brandschoon wordt? Help een handje mee op vrijdag 22 maart of zaterdag 23 maart. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Ga samen op pad en ruim alle rommel op die je tegenkomt! Een schonere wereld begint bij …jou. En bij jou in de buurt. Want als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat. Benieuwd wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Of wil je zelf een actie organiseren? Bekijk waar al acties zijn en waar jij aan de slag kunt: https://www.supportervanschoon.nl//acties-in-de-buurt. De gemeente Wierden is benieuwd wie nog meer mee doet. Deel je foto op Facebook en tag de gemeente Wierden in het bericht!

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 12 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i s a q e t o c o b e x o l u