Schoolomgeving Wierden en Hoge Hexel weer brandschoon

Dit item is verlopen op 16-03-2019.

93 basisschoolleerlingen doen mee aan de Opschoondag 23 maart

Op vrijdagochtend 23 maart 2018 hebben leerlingen van groep 7 en 8 van De Driesprong, De Touwladder, Het Laar en Het Galjoen geen tijd om op school te zitten. Het is dan namelijk Opschoondag, georganiseerd door de gemeente Wierden, met medewerking van basisscholen in Wierden en Hoge Hexel. 93 kinderen steken hun handen uit de mouwen en ruimen de troep op die rond hun school te vinden is.

Om circa 09.00 uur gaan de kinderen van de scholen in Wierden en Hoge Hexel in hun schoolomgeving aan de slag, ook de leerkrachten van de scholen helpen een handje mee. Op elke school zijn prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. Tijdens het opruimen gaat wethouder Roselien Slagers langs een aantal scholen om iedereen aan te moedigen en zelf natuurlijk ook een handje mee te helpen. Voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers. Na twee uur hard werken is iedereen om 11:00 uur klaar met het opruimen van zwerfvuil. Aan het einde van de ochtend worden alle zakken met zwerfafval verzameld en door de gemeente weer opgehaald.

Zwerfafval in de klas

De komende tijd krijgen veel leerlingen, met behulp van het ‘5 minutendoosje’ of het lespakket ‘Zwerfafval mooi niet!’ les over zwerfafval en de schadelijke effecten ervan. In het ‘5 minutendoosje’ zitten diverse spellen zodat de kinderen op een leuke manier meer over zwerfafval leren. Als ze daarna zelf aan het opschonen gaan, begrijpen ze goed wat de gevolgen zijn als iedereen z’n rommel op straat gooit.

Reacties (0)