Speelplaats De Weuste wordt natuurspeelplek

Het speelveld dat tussen de Weusteweg en de Weefkamer ligt, krijgt een make-over.

Op het huidige speelterrein komt een natuurspeelplek. De speeltoestellen die nu op het speelveld staan, worden vervangen. Het voetbalveld komt wel terug in het nieuwe ontwerp, maar op een andere plek. Verder komt er een water- en zandspeelplek en wordt er een uitkijkplaats gecreëerd. In z'n geheel wordt er over het gehele gebied meer gebruik gemaakt van het reliëf om het principe van natuurlijk spelen te bevorderen. Het gehele ontwerp is hieronder te zien.

De werkzaamheden beginnen in april zodat de natuurspeelplaats klaar is voor de zomervakantie. Wilt u reageren op de plannen? Dan kunt u contact opnemen met loket Bouwen en wonen via bouwenenwonen@wierden.nl of 0546-580 838.

Financiering

De natuurspeelplaats wordt betaald uit een speciaal fonds dat gebruikt wordt voor tegenprestaties om nieuwbouw mogelijk te maken. In dit geval gaat het om de drie nieuwe woningen die aan de Woestendijk worden gebouwd. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken, moet er als tegenprestatie iets worden gedaan aan de kwaliteit van de nabije leefomgeving. Deze tegenprestatie wordt gefinancierd uit het kwaliteitsimpuls groene omgeving. De gemeente heeft er in dit geval voor gekozen om te investeren in de herinrichting van de speelplaats in de buurt.  

Documenten:

Reacties (3)

Door Ard Egberts, 04 03 2020 om 11:35
Kan in de uitvoering ook een pad gelegd worden achter de haag,langs de Weefkamer? (in de boog) Zou fijn zijn voor wandelaars)
Door Pebe, 17 03 2020 om 18:27
Ik zie op het ontwerp de electriciteitsmast niet terug. Waar ten opzichte van bijv de zand-en waterspeelplek staat deze mast?
Door Laura gemeente Wierden, 18 03 2020 om 10:44
De elektriciteitsmast bevindt zich op de tekening rechts van de schommel in de zandspeelplek. Het is de cirkel met de halve bossage er om heen.

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u s o n o n u x a j o l o q o