Vacature: Medewerker Belastingen

Dit item is verlopen op 18-08-2019.
Afbeelding medewerker belastingen

Voor 20 uur per week

Welkom in Wierden! Wierden is een gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor onze organisatie: we zijn volop in ontwikkeling naar een programma gestuurde organisatie waarbij we groeien naar een nog meer klantgerichte organisatie. Dit doen we door nog beter samen te werken met onze stakeholders (inwoners, bedrijven, organisaties etc.).

De gemeente Wierden zoekt een:

Medewerker Belastingen (20 uur per week)


Solliciteer nu

Het team

De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit verschillende teams, waaronder het team Belastingen. Dit team verricht alle werkzaamheden rondom de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ), de wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), de heffing en inning van de gemeentelijke belastingen en heffingen en de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften.

Wat ga je doen

Het werk dat je gaat doen is zeer gevarieerd. Afhankelijk van je ervaring en de snelheid waarmee je kennis opdoet bestaat de mogelijkheid om werkzaamheden breder uit te voeren. De kern van je werkzaamheden bestaat uit het verrichten van administratieve werkzaamheden op het gebied van diverse gemeentelijke belastingen en heffingen. Je verzorgt de maandelijkse aanslagen, verricht invorderingswerkzaamheden en je verzorgt de administratieve afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opleggen, vervaardigen van de aanslagen en verzorg je de afwikkeling van bezwaren voor de toeristenbelasting, forensenbelasting, marktgelden en reclamebelasting. Ook verzamel en interpreteer je de gegevens van de afvalstoffenheffing en onderhoud je de contacten met de betrokken partijen.

Tenslotte ben je aan het loket en de telefoon voor inwoners en bedrijven het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over gemeentelijke belastingen en heffingen. De werkzaamheden worden dagelijks verricht tijdens de openingstijden van het loket Belastingen (maandag tot en met  vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur).

Ben jij iemand die

 • Klantgericht werkt
 • Nauwkeurig, enthousiast en flexibel is
 • Zich snel nieuwe materie en verschillende automatiseringsprogramma’s eigen maakt
 • Ervaren is met Excel
 • Een open en zelfstandige houding heeft
 • Een gezonde dosis humor heeft

Heb je daarnaast

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding
 • Kennis op het gebied van gemeentelijke belastingen of de bereidheid om cursussen op dit gebied te gaan volgen.
 • Een goed cijfermatig inzicht
 • Adequate communicatievaardigheden

Wij bieden een

 • Veelzijdige functie met mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling
 • Werkplek in een enthousiast team met humor
 • Informele en open werksfeer
 • Een passend salaris (afhankelijk van opleiding en ervaring) van maximaal € 2986,- bruto per maand (functieschaal 7) op basis van 36 uur per week,
 • Een keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • Dienstverband voor bepaalde tijd met zicht op een vaste aanstelling

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor aanstelling. Deze kosten worden vergoed door de gemeente Wierden.

Enthousiast over de vacature?

Ben jij net klaar met je opleiding en op zoek naar een leuke functie? Of heb je mogelijk al meer kennis en ervaring op het gebied van belastingen en ben je enthousiast mee te groeien met de ontwikkelingen in dit vakgebied? Dan kan dit een mooie uitdaging voor je zijn. Herken je jezelf in het profiel? Reageer dan vóór maandag 19 augustus 2019 via deze sollicitatielink.

 • Wil je meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Mark Seyger, afdelingsmanager Bedrijfsvoering, telefoon 0546-580 817.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Germa Brink, adviseur P&O te bereiken op 0546-844 422 .
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 september 2019.

Reacties (1)

Door Sonja Schartman, 08 08 2019 om 22:25
Geachte mevrouw Brink, de heer Seyger,

Via LinkedIn zag ik uw vacature voor medewerker Belastingen. Het spreekt mij erg aan om te werken bij een gedreven en loyaal team in een informele werksfeer. Wat mij verder direct opviel bij deze vacature is dat u als overheidsinstelling doet aan leeftijdsdiscriminatie. Waarom kan een ouder iemand die bereid is om bij te leren en zich evt. via een proefplaatsing van het UWV kan bewijzen niet in aanmerking komen voor deze functie?
Het voordeel van een ouder iemand is ook dat deze een parttime baan niet zo snel zal inruilen voor een fulltimebaan.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als administratief medewerker op de afdelingen boekhouding, loonadministratie en HRM en heb ik gewerkt bij een callcenter. Hierdoor heb ik zeer uiteenlopende werkzaamheden verricht en u kunt mij dan ook echt een administratieve duizendpoot noemen.

Ik werk accuraat, heb een goed cijfermatig inzicht, werk klantgericht, weet om te gaan met privacygevoelige informatie, voel mij altijd betrokken bij mijn werk, denk mee over veranderingen en kan goed anticiperen.

Ik vind mijzelf een goede kandidaat voor genoemde vacature.
Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,


Sonja Schartman