Vanaf 1 december kunt u uw rijbewijs online verlengen

Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar in het gemeentehuis

Met ingang van 1 december 2021 is het in de gemeente Wierden mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. In de gemeente Wierden kan dat vanaf 1 december in elk geval bij Brilmode Wierden, maar naar verwachting zullen er meer fotografen aansluiten. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl/locatiewijzer.nl

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.  Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i j a g u r e f i v u t a t a