Verkiezing Beste Buur Bokaal in 2021

Nomineren kan via de website www.bestebuurbokaal.nl

Dit jaar is het in alle Twentse gemeenten mogelijk om een buurman of -vrouw te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. In dit vierde jaar van deze verkiezing zijn de 14 Twentse gemeenten actief.

Nomineren

Iedereen kan een Beste Buur nomineren via de website www.bestebuurbokaal.nl. Daar kiezen ze de gemeente waar de Beste Buur woont en vullen ze het formulier in. Vooral de redenen waarom iemand een Beste Buur prijs verdient, zijn belangrijk. De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Nomineren kan tot 16 augustus. Op Burendag (dit jaar op 25 september) maken de organisatoren per gemeente de winnaars bekend.

Samen

De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat. In deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar. “We zijn een klein land, maar met een groot hart. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden.” Aldus John Olde Olthof directeur-bestuurder van Reggewoon.

Jury

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat in de meeste gevallen uit een vertegenwoordiger namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie, gemeente of welzijnsorganisatie.

Uitreiking en prijs op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op de jaarlijkse Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Iedere gemeente organiseert de uitreiking op een eigen manier. Ook de prijzen voor de winnaars verschillen. Een bokaal is vaak wel een vast onderdeel van de prijs. Verder proberen gemeenten de winnaar een prijs te geven die bijdraagt aan ontmoeting en noaberschap. Zo zijn er in de gemeenten Wierden en Hellendoorn de afgelopen jaren bankjes in de wijken van de winnaars geplaatst.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 12 en 9 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o v e l e h e w e l i v i n e