Verkiezingen in coronatijd; maatregelen in het stemlokaal

Afbeelding elke stem telt

Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing.

Dit jaar zullen de verkiezingen vanwege corona iets anders verlopen dan u gewend bent. De gemeente Wierden doet er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen. Zo zijn er dit jaar extra (hygiëne)maatregelen in en rond het stembureau.

Doe vooraf de gezondheidscheck

U ontvangt bij uw stempas ook een gezondheidscheck. Beantwoordt u op de dag van de verkiezingen een van de vragen met ‘ja’? Ga dan niet naar het stembureau. U kunt via de achterkant van uw stempas iemand machtigen om voor u te stemmen.

In het stembureau

Bij de ingang van het stembureau staat een stembureaulid die in de gaten houdt of er binnen voldoende ruimte is of dat u even buiten moet wachten. In het stembureau is een looprichting aangegeven zodat kiezers 1,5 meter afstand kunnen houden.

In het stembureau is het dragen van een mondkapje verplicht. De stembureauleden zitten achter een kuchscherm en dragen een mondkapje. Bij de ingang kunt u uw handen desinfecteren. U ontvangt een eigen potlood om uw stem uit te brengen, deze mag u mee naar huis nemen. Stemhokjes en andere contactpunten worden ieder half uur schoongemaakt. Met deze extra maatregelen zorgen we voor een veilige verkiezingsdag.

Meer informatie

In aanloop naar de verkiezingen infomeren wij u via deze weg regelmatig over hoe de gemeente Wierden ervoor zorgt dat de Tweede Kamerverkiezingen in coronatijd goed verlopen. Kijk ook eens op www.wierden.nl/verkiezingen, daar vindt u alle informatie nog eens op een rijtje.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u p e r o h e x a v e s e b i