Voorkom een verstopt riool

Een verstopt riool is vervelend. Voor inwoners én voor de gemeente. Daarom willen we het aantal verstoppingen terugdringen.

Wij zijn ervan overtuigd dat dat kan. Maar dan moeten we wél met z’n allen letten op wat we door de wc of gootsteen spoelen. Het riool raakt verstopt van bijvoorbeeld: vochtig toiletpapier (ook al staat er op de verpakking dat je het kunt doorpoelen), maandverband / tampons / condooms, poetsdoekjes, frituurvet, jus of ander vet.

Is uw riool verstopt?

Bel dan eerst de gemeente: 0546 - 580 800 (24 uur per dag).

De vervuiler betaalt

Als het gemeenteriool verstopt raakt, zijn in principe de reparatiekosten voor de gemeente. Maar als we bij reparatie ontdekken dat iemand duidelijk ‘foute’ dingen door de wc of gootsteen spoelt, sturen we een rekening. Het oplossen van een verstopping van het gemeenteriool kost gemiddeld € 200,-. Voor inwoners van het buitengebied kan dat hoger uitpakken omdat daar drukriolering ligt. Loopt zo’n pomp vast of stuk, dan zijn de reparatiekosten tussen € 200,- en € 800,-. Weten wat er nog meer niet door de wc of gootsteen gespoeld mag worden? Kijk op www.wierden.nl/riolering of volg ons op Facebook.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 14 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o s u r o k e d e j e v a n u