Vragen en antwoorden over het coronavirus en evenementen

(update: 28-2-2022)

Voor welke evenementen gelden er maatregelen?

Op de website van de Rijksoverheid leest u welke evenementen er mogelijk zijn en welke maatregelen er op dit moment gelden:

Maatregelen evenementen

De Veiligheidsregio heeft een stroomschema gemaakt, waarop u snel kunt zien wat er mogelijk is. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting.

Klik op de afbeelding voor een groter stroomschema

Wanneer is iets een evenement?

Er is sprake van een evenement als er op een locatie sprake is van bijvoorbeeld een voorstelling, festival, optreden of feest. Ook een braderie, dorpsfeest of congres zijn evenementen.

Wat moet ik doen als ik een evenement wil organiseren?

Voorlopig moeten we er rekening mee houden dat het virus van invloed is bij het organiseren van evenementen. Het is belangrijk tijdig te starten met de voorbereidingen en het aanvragen van de vergunning(en). Naast de coronaregels gelden natuurlijk ook nog de gewoonlijke regels die wij als gemeente hanteren bij evenementen.

Coronatoegangsbewijs / testen voor toegang

Voor de meeste evenementen geldt dat deze bezocht kunnen worden met een coronatoegangsbewijs. Meer informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen vindt u op de website www.testenvoortoegang.org/organisatoren

Tijdig een aanvraag indienen

  • Dien uw aanvraag voor een evenementenvergunning op tijd in. We werken met de normale termijnen;
  • kleine evenementen (A) minimaal 8 weken voor het evenement. De middelgrote en grote evenementen (B en C) 12 weken voor het evenement. Is het mogelijk uw aanvraag eerder in te dienen dan heeft dat zeker onze voorkeur, omdat deze nu ook aan de tijdelijke wet covid en ministeriĆ«le regelingen moeten worden getoetst.
  • Een melding moet normaal gesproken 2 weken voorafgaand aan het evenement worden ingediend. Maar ook bij een melding moet worden aangetoond dat er wordt voldaan aan de corona-maatregelen. Dat is binnen 2 weken bijna niet haalbaar, zeker als we tegelijkertijd veel aanvragen ontvangen. Daarom adviseren wij u om minimaal deze 4 weken, maar liever 6 weken voor het evenement in te dienen.
  • Weet u niet goed wat u moet aanvragen, kijk dan op www.wierden.nl/evenementen.

In te leveren bijlagen

Naast de gebruikelijke stukken moet u kunnen aangeven dat en hoe u de corona-maatregelen gaat implementeren in uw evenement. Dit moet u doen door het extra indienen van:

  • Duidelijk programma van het evenement
  • Een COVID-19 risicoanalyse
  • COVID-19 maatregelen die u treft

Informatie van Veiligheidsregio

Op de website van de Veiligheidsregio staat een duidelijke uitleg en informatie over het implementeren van de corona-maatregelen in een evenement. Wij adviseren u deze te informatie te lezen en te gebruiken bij de voorbereidingen op een evenement. Op deze website kunt u ook een opzet van een veiligheidsplan vinden.

Vragen?

Wilt u een evenement organiseren als dit weer mogelijk is? Neem dan contact op met het loket Bouwen en wonen zodra u plannen begint te maken. Wij kunnen u dan uitleggen wat er extra moet gebeuren en wij kunnen u advies geven.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 12 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u m e f e g e b i s a p o f a