Vragen en antwoorden over het coronavirus en evenementen

(laatste update: 25 maart 2020) Op maandag 23 maart 2020 zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verscherpt. Wat zijn de gevolgen van deze maatregelen voor evenementen in onze gemeente?

Kan mijn evenement (tot 1 juni) doorgaan?

Bijeenkomsten en evenementen worden in heel Nederland afgelast, ongeacht het aantal mensen dat daarbij aanwezig is. Deze maatregel geldt in elk geval tot 1 juni 2020. 

Mijn evenement vindt plaats na 1 juni. Kan het dan wel doorgaan?

De op 23 maart 2020 gestelde maatregelen gelden tot ten minste 1 juni. Op dit moment is nog niet bekend of de maatregelen daarna worden verlengd, aangescherpt of verzwakt. Heeft u een vergunningaanvraag ingediend voor een evenement ná 1 juni 2020? Dan behandelen wij uw aanvraag – waar mogelijk – volgens de normale procedure.

Organiseert u een evenement ná 1 juni en besluit u om het niet door te laten gaan in verband met het coronavirus? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan het loket Bouwen en wonen. Wij zetten uw vergunningaanvraag dan stop. U hoeft dan geen leges te betalen.

Mijn evenement kan niet doorgaan. Moet ik wel leges betalen voor mijn vergunningaanvraag?

Op 24 maart 2020 is besloten dat organisatoren geen leges hoeven te betalen voor evenementen die in verband met het coronavirus moeten worden afgelast. Dat geldt op dit moment voor alle evenementen tot 1 juni 2020. Verplaatst u het evenement naar een andere datum? Dan moet u wel leges betalen voor de vergunning voor de nieuwe datum.

Heeft u een evenementenvergunning aangevraagd voor een evenement ná 1 juni? En besluit u om het niet door te laten gaan in verband met het coronavirus? Laat dan zo snel mogelijk aan het loket Bouwen en wonen weten dat u uw aanvraag in wilt trekken. U hoeft dan geen leges te betalen.

Als mijn evenement niet mag doorgaan, blijft mijn vergunning dan geldig voor een andere datum?

De verleende vergunning is alleen geldig voor de datum/data die hierin vermeld staat/staan. Als het evenement niet mag doorgaan door de maatregelen van de rijksoverheid, betekent dat dus dat uw vergunning niet meer geldig is. Wilt u uw evenement verplaatsen naar een andere datum? Neem dan contact op met het loket Bouwen en wonen om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil mijn evenement afgelasten. Moet ik dat doorgeven?

Stelt u uw evenement uit? Of gaat u het afgelasten? Dan willen wij dat graag zo snel mogelijk weten. Dat geldt niet alleen als u al een vergunning hebt, maar ook als wij uw aanvraag nog in behandeling hebben. U kunt een e-mail sturen naar bouwenenwonen@wierden.nl. Wilt u uw evenement verplaatsen naar een andere datum? Neem dan contact op met het loket Bouwen en wonen om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik terecht met mijn vraag?

Wij kunnen ons voorstellen dat niet alle vragen hiermee beantwoord zijn. Mocht u nog vragen hebben over evenementen, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 11 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e v u j e z u h u n i c u d e