Waardering voor opruimers van zwerfafval

Kom ook in actie!

In gemeente Wierden zetten meerderde mensen zich in voor een schone omgeving. Op donderdag 21 november 2019 organiseerde gemeente Wierden een koffiemiddag voor inwoners die zwerfafval opruimen. Doel van deze middag was waardering te tonen richting vrijwilligers die zich inzetten voor een schone gemeente.

Bij de bijeenkomst waren acht vrijwilligers aanwezig. De middag werd begeleid door Linda Prosé (zwerfafval adviseur van gemeente Wierden) en wethouder Richard Kortenhoeve. De bijeenkomst was een mooie gelegenheid om kennis te maken met de zwerfafval vrijwilligers en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de bijeenkomst zijn meerdere ideeën verzameld voor de preventie en aanpak van zwerfafval. Daarnaast zijn de opruimgebieden van de vrijwilligers in kaart gebracht. Ook hebben de vrijwilligers locaties ingetekend waar zij meer zwerfafval zijn tegenkomen. In het nieuwe jaar wordt mogelijk een vervolg sessie georganiseerd waarin de voortgang van de zwerfafval acties van de gemeente worden gepresenteerd.

Kom in actie voor schoon

De gemeente is benieuwd of er meer mensen zijn die regelmatig zwerfafval opruimen. Ruimt u regelmatig zwerfafval op of wilt u dit binnenkort gaan doen? Meld u dan bij de gemeente door een e-mail te sturen naar l.prose@wierden.nl. Dan kunnen wij een opruimpakketje voor u samenstellen.

Leuk om te doen! Op supportervanschoon.nl/kaart kunt u uw opruimgebied intekenen. Zo kunnen andere mensen zien wie er al een stukje van hun buurt regelmatig schoonhoudt.

Met kleine dingen kunt u al een groot verschil maken. Zoals uw straat schoonhouden door iedere dag iets van uw stoep te rapen of mee helpen met een opschoonactie in uw buurt. Een schonere wereld begint bij …u. En bij u in de buurt. Als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat!

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e z a t a m e b a d o m e n e