Wees zuinig met water en zwem alleen in officieel zwemwater

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Oproep van waterschap, provincie en Vitens

Door de aanhoudende droogte is er vanaf begin augustus 2018 in heel Nederland sprake van een watertekort. De verwachte buien voor de komende dagen zijn niet voldoende om het watertekort weer aan te vullen.

Blijf zuinig met water

Dat betekent dat we nog steeds zuinig moeten om gaan met water. Het is dus niet handig om je auto te wassen, je tuin te sproeien of onnodig lang te douchen. Gebruik water alleen voor het hoognodige.

Er zijn zeker twee tot drie maanden normaal Nederlands weer mét regen nodig voordat het water weer op peil is. Als we nu slim omgaan met water, voorkomen we dat er straks strengere maatregelen moeten komen.

Alleen zwemmen in officieel zwemwater

Door de droogte neemt de kwaliteit van zwemwater af en botulisme en blauwalg komen vaker voor. Zwemmers adviseren wij daarom om alleen te zwemmen in officieel zwemwater.nl. Het water in deze plassen wordt gecontroleerd en op www.zwemwater.nl kunt u van alle officiële zwemplekken zien of de kwaliteit voldoende is.

Denk ook aan uw hond want blauwalg is ook schadelijk voor dieren. Het is nu niet verstandig om uw viervoeter te laten zwemmen in open water. Wilt u uw hond toch verkoeling geven, doe dat dan in water dat goed doorstroomt.

Reacties (0)