Wethouder Coes neemt petitie Ypeloweg Veilig in ontvangst

De petitie is in totaal 1753 keer ondertekend.

Dinsdagmiddag heeft wethouder Johan Coes, namens het college, de petitie Ypeloweg Veilig in ontvangst genomen. De petitie is 1753 keer ondertekend. Een belangrijk signaal vanuit de samenleving over een onderwerp waar de laatste jaren veel over gesproken is.

Wat gaat de gemeente doen?

Onlangs is het nieuwe mobiliteitsplan vastgesteld door de gemeenteraad. Daarin staat dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke aanleg van recreatieve fietspaden en de financiering daarvan. “We doen wat we kunnen om tot een oplossing te komen die past binnen de financiële mogelijkheden die er op dit moment zijn”, aldus wethouder Coes.

Daarnaast worden er binnenkort extra 60 km/u borden geplaatst om de maximumsnelheid te benadrukken. Ook gaat de gemeente snelheid remmende maatregelen treffen waardoor het minder aantrekkelijk wordt om harder te rijden dan de toegestane snelheid. “Een vrijliggend fietspad is niet de oplossing voor alles. Weggebruikers zullen ook hun gedrag moeten aanpassen om buitenwegen zoals de Ypeloweg veilig te maken.”

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 9 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o g u f i p e k u z i n u q u